![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/461/461356_1_w_570_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/461/461356_2_a_135_100_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/461/461356_3_a_135_100_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/461/461356_4_a_135_100_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/461/461356_5_a_135_100_lq.jpg?v=0)
"Рибні пельмені – страва не для кожного. Чоловіку - до смаку", - каже вихователька одного з львівських дитсадків Анна Білецька.
Їх робити ще легше, ніж м'ясні, - розповідає господиня. – Чоловік їв би одні тільки пельмені та вареники. Жити не може без цих страв. Доводиться викручуватись, урізноманітнювати страву новими інгредієнтами.
Насипає у посудину 2 склянки борошна, 1 склянку підігрітого молока та 1 яйце, додає щіпку солі. Вимішує тісто.
Філе сьомги нарізає скибками різної форми, але не дуже дрібно. Посипає сіллю та перцем, висипає в тарілку.
"Рибу перемелюють м'ясорубкою, але мені так не сподобалось. Нарізаю ножем, причому не дуже дрібно. На один пельмень кладу 1-2 скибки. Люблю, щоб м'ясо було цільним. До сьомги не треба додавати цибулю чи часник, риба має свій виражений смак. Хто любить гостреньке – додавайте побільше перцю", - зазначає жінка.
Анна радить робити пельмені вручну, а не на пельменниці: "З пельменниці смак зовсім не такий".
Готову страву перемішує з маслом та кропом. Подає зі сметаною.
"Правильно подавати такі пельмені з білим рибним соусом, та чоловіку зі сметаною смакує краще. Також їх можна посипати паприкою", - додає вихователька.
Соковиті пельмені зникли з тарілок за лічені хвилини. "І так завжди. Не встигну зробити, як вже знову нема що їсти", - сміється родина.
Коментарі