понеділок, 01 жовтня 2012 05:00

Фірмову страву подають у буханці хліба

П'ятірка ресторанів національних кухонь у Вінниці.

"Гостинний пан", вул. Генерала Арабея. Польська кухня.

Шеф-кухар закладу Андрій Степанов закінчив Польську академію кухарів "Опилкова хата". Фірмова страва — журек, її подають у буханці хліба. Цей традиційний суп із копченостями та закваскою на житньому борошні кухар готує за рецептурою VII ст. Коштує 42 грн. У меню ресторану є страви гарячого копчення власного приготування — качина грудка, ковбаса, ребра, різна риба. Запивати їжу пропонують винами з Франції, Грузії, Італії вартістю від 16 грн за 100 г.

"Ізюм", просп. Коцюбинського. Узбецька кухня.

Оформлений у східному стилі — різьблені двері, на стінах розвішані килими, вишиті сорочки, взуття, розписи ручної роботи на меблях. В одному із залів колекція тюбетейок. У меню ресторану є узбецький суп мастава, пельмені по-східному чучвара, страви на мангалі, в тандирі. Фірмова страва — долма за 31 грн. У винній карті ресторану є домашнє вино, італійські й французькі вина від 10 грн за 100 г.

"Єреван", вул. Пушкіна. Вірменська кухня.

Страви готують за традиційними рецептами. У меню спецпропозиції від шеф-кухаря, вірмена Левона Гамлетовича — страви на жаринах: шашлик від Левона, свинина на кісточці з пряними спеціями — чалагач, свинячі реберця в маринаді — арагац. Музика в ресторані вірменська. Можлива доставка на замовлення шашлику й люля-кебаба. Вартість доставки 50 грн, шашлику 170 грн за 1 кг, люля-кебаба 160 грн/кг.

"Тера Маре", вул. Коцюбинського та вул. Келецька. Італійська кухня.

Понад 20 видів піци печуть за рецептами шеф-кухаря, італійця Маріо. Вартість за 500 г від 28 грн залежно від начинки. Пасту посипають італійським сиром "Грано падано" або "Пекоріно романо" на вибір. Фірмова страва стафф — італійський пиріг з різними начинками. Ціна від 75 грн. Подають чилійські, італійські, грузинські вина вартістю від 10 грн за 100 г. Фірмовий десерт — торт із фундукового борошна "Тера Маре", 12 грн порція.

"СушіЯ", вул. Козицького. Японська кухня.

Інтер'єр у японському стилі. Лосося доставляють із Норвегії, вугра — з Китаю, тунця — з Індонезії. Рис та соєвий соус зі США. Норі, ікру летючої риби, імбир та васабі замовляють у Китаї. Вартість суші від 32 грн, сашимі від 49 грн, ролів від 16 грн. Є чотири види соусів за 7 грн. Шеф-кухар рекомендує скуштувати гострий суп із морепродуктами за 49 грн. Роблять хенд-роли у вигляді ріжка з різними начинками за 35 грн.

Зараз ви читаєте новину «Фірмову страву подають у буханці хліба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі