середа, 16 квітня 2014 19:00

Пасхальну запіканку готують два дні
5

Олена Дахненко із Вінниччини щороку на Великдень готує м'ясну запіканку. По-народному страва називається "начинка" або "порося".

Інгредієнти:

ребра цілі - 2,5кг;

макарони - 700 г;

яйця - 10-12 шт;

молоко — 250 г;

вершкове масло - 200 г;

сіль, перець, спеції

"Ребра треба брати такі, аби по краю залишалася частина м'якоті із філейної частини, - пояснює Олена. - Я не виймаю кістки, а дрібненько їх січу. Хто хоче без кісток, - то їх виймають із внутрішньої сторони. Для цього треба по ребру зробити невеликі надрізи. М'ясо мариную у спеціях - найкраще підходить "Хмелі-сунелі", там є часник, імбир, коріандр, духм'яний перець, лаврове листя, що дає гарний запах. Солі до страви даю за смаком".

Замариноване у спеціях м'ясо треба накрити марлею та залишити на добу у темному прохолодному місці.

"Перед тим, як начиняти, м'ясо треба зшити його у вигляді торбинки. Беру циганську голку та грубу нитку. Зшиваю до краю, залишаючи тільки невеликий отвір - сантиметрів 15, через який ложкою заливаю начинку".

Для начинки Олена Федорівна радить брати макарони "Спагетті" або "Павутинку".

"Найсмачніша начинка із макаронами трубчастими, їх називають перо. Але тоді потрібно зо два десятки яєць, щоб вони заповнили всю порожнину макаронів. Тому я беру тоненькі. Варю їх до напівготовності - по-італійськи це називають альденте. Коли прохолонуть - додаю збиті яйця, холодне кип'ячене молоко, розтоплене масло, сіль та чорний перець. Викладаю все у м'ясну торбину та зашиваю до кінця", - пояснює господиня.

Випікати страву краще у алюмінієвій або чавунній каструлі. Її змащують маслом та встеляють пергаментом. Тоді страва не пригорить та не прилипне.

Зараз ви читаєте новину «Пасхальну запіканку готують два дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі