вівторок, 22 грудня 2020 09:40

Новорічне меню: класичний рецепт салату "Цезар" із куркою

Салат "Цезар" є найвідоміший сьогодні. Його можна замовити у ресторанах кожної країни. Звичайно, варіацій страви існує багато. Тому краще дотримуватися традиційного рецепту, щоб не загубити класичного смаку.

Цей салат також буде доречним на новорічному столі. Щоб він вдався, варто завчасно спробувати приготувати.

Автор: osoblyva.com
  Новорічний салат "Цезар" готують з куркою
Новорічний салат "Цезар" готують з куркою

Інгредієнти:

1 великий качан салату

100 г пармезану

2 курячих філе

Для заправки:

4-6 філе анчоуса

1 яйце

2 ст. л зернистої гірчиці

1 ст. л. білого винного оцту

1 ч. л. вустерського соусу

1/2 ч. л. солі

дрібка меленого перцю

150 мл соняшникової олії

100 мл оливкової олії

Для крутонів:

1 чіабатта

50 мл олії

1 зубчик часнику

Приготування:

Куряче філе потрібно запекти в духовці або посмажити на сковороді. Порізати тонкими смужками.

Для заправки змішати в блендері яйце, часник, анчоуси, винний оцет. Додати гірчицю, сіль, цукор, перець і оливкову олію. Збити до отримання однорідної маси.

Додати олію, збити в густу емульсію. Спробувати, при необхідності додати ще трохи спецій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вражаючий новорічний фуршет: 10 закусок із вершковим сиром

Зробити сухарики. Чіабатту нарізати на шматочки або порвати руками. Перемішати масло з подрібненим часником, посолити. Полити хліб олієвою сумішшю, добре перемішати і запекти в протягом 5 хвилин у розігрітій до 200 °С духовці.

Половину пармезану натерти на дрібній тертці. Решту сиру натерти великими пелюстками. Це можна зробити за допомогою овочечистки.

Листя салату помити і обсушити. За бажанням зелень можна замочити в холодній воді, щоб прибрати гіркоту. Крупно порвати салат руками.

На вечерю можна приготувати цікаві рецепти, до того ж нашвидкоруч та не дорого. Вдалим вибором буде теплий курячий салат. У ньому печінка ніжна і багата на вітаміни. Вона найкраще смакує з помідорами, печерицями, зеленню, листям салату, болгарським перцем. Також смак цих продуктів розкриють груші та апельсини.

Зараз ви читаєте новину «Новорічне меню: класичний рецепт салату "Цезар" із куркою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі