четвер, 11 січня 2024 04:50

Ніжна, вершкова, що тане в роті: як приготувати сирну запіканку за 30 хвилин

Ніжна, вершкова, що тане в роті: як приготувати сирну запіканку за 30 хвилин
Сирну запіканку можна приготувати лише за півгодини Фото: shuba

Однією з найпопулярніших страв для сніданку вважають сирну запіканку.

Цю неймовірно ніжну, вершкову запіканку можна приготувати лише за 30 хвилин, пише shuba.

Все, що потрібно — просто змішати всі інгредієнти в одній мисці.

Бажано готувати запіканку із жирним сиром — в ідеалі, домашнім. Також варто обрати жирну сметану чи домашні вершки. Так ви досягнете неймовірної ніжної текстури. Замість цукру можна додати кілька ложок меду, а також покласти в тісто родзинки, курагу, цукати, в'ялені вишні чи горіхи.

Інгредієнти на вісім порцій

Сир кисломолочний - 1 кг

Сметана - 80 г

Яйце куряче, велике - 1 шт.

Цукор - 60 г

Манна крупа - 60 г

Масло вершкове 82% - 80 г

Цукор ванільний - 10 г

Як приготувати

Висипте сир у миску, додайте манну крупу та цукор, а також ванільний цукор, перемішайте.

Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовці, додайте в миску. Вбийте яйце та покладіть сметану, добре перемішайте до однорідності та залиште на 10 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Здоровий десерт, який сподобається усій родині

Викладіть тісто у форму, змазану вершковим маслом, розрівняйте лопаткою.

Випікайте у розігрітій на 220 градусів духовці протягом 30 хвилин.

Сирники по праву можна вважати українським сніданком. Їх залюбки їдять не тільки дорослі, а й діти. Приготувати ідеальні сирники, які подають у ресторані, можна і у себе вдома. Такі, щоб не розтікались по сковорідці і мали чудову форму та смак, розповів кулінар Євген Клопотенко.

Для приготування сирників потрібен жирний кисломолочний сир – від 9%. Щоб сирники мали гарну структуру і вийшли смачними, необхідно ретельно перемішати сирну масу, щоб вона була більш-менш однорідною.

Зараз ви читаєте новину «Ніжна, вершкова, що тане в роті: як приготувати сирну запіканку за 30 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі