четвер, 08 листопада 2012 16:21

Мамалигу готують на вершках
7

Фото: Фото: Тамара Тисячна

Мамалига — традиційна страва Румунії, Молдови, Польщі, Угорщини. Шеф-повар столичного ресторану "Трипілля" має авторський рецепт її приготування — із додаванням вершків.

"У кожній країні цю страву готують по-різному, я ж помітив, що вершки додають мамализі м'якості, пікантності та не дають післясмаку, гіркоти", - пояснює.

Для страви треба взяти по одному літру води та вершків, 350 г кукурудзяної крупи, 100 г вершкового масла та сіль за смаком.

"Спочатку закип'ятіть воду — радить шеф-повар. - В окріп додайте вершки і дочекайтеся, поки суміш знову закипить, посоліть. В киплячі вершки поступово висипте кукурудзяну крупу. Мамалигу слід постійно помішувати, щоб вершки по краях посуду не пригорали. Варити треба доки не розм'якне крупа, це близько 20 хвилин. У готову гарячу мамалигу додайте масло.".

Мамалигу подають зі шкварками, тертою бринзою або сметаною.

 

Зараз ви читаєте новину «Мамалигу готують на вершках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі