четвер, 18 липня 2013 12:01

Малосольні кабачки готуються три години

Пенсіонерка Тамара Брус з міста Миронівка, що на Київщині, цього року навчилася готувати малосольні кабачки. Каже, рідні їдять їх за милу душу.

"Тих кабачків так багато цього року вродило, що вже і не знаю, що з ними робити. Вже і салатів закрутила, і варення наварила. Вирішила спробувати приготувати малосольні кабачки. Вийшли чудовими. Тепер сміливо можу сказати, що такі кабачки смакують краще за малосольні огірки", - сказала жінка кореспонденту Gazeta.ua.

Для страви Тамара Брус бере один кілограм молодих кабачків.

"Можна брати і старі, але тоді їх треба почистити від шкірки і вирізати серцевину з насінням. Кабачки ретельно мию. Ріжу їх на дрібні кружальця і трохи присолюю. Складаю у миску і залишаю хвилин на 15, щоб пустили сік. Тим часом готую маринад. Для цього беру склянку соняшникової олії, дві столові ложки меду, 10 зубчиків часнику, чорний мелений перець і зелень кропу. Часник тру на крупній тертці, зелень дрібно ріжу. Всі інгредієнти маринаду ретельно перемішую", - розповіла вона.

За 15 хвилин жінка зливає із кабачків сік, заливає їх маринадом і ставить у холодильник.

"Кабачки можна куштувати вже через три години. Вони прекрасно підходять до м'ясних та рибних страв. Також малосольні кабачки прекрасно смакують із рисом, гречкою, картоплею та макаронами. Вони кожній страві надають неповторного смаку", - додала Тамара Брус.

Автор: Фото: Світлана Корженко
 

 

 

Зараз ви читаєте новину «Малосольні кабачки готуються три години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі