вівторок, 04 серпня 2020 16:07

Літній обід: назвали 3 наваристі супи з кабачків

Овочеві супи можна готувати й без картоплі. Не дивлячись на це вони, все одно виходять поживними та смачними.

Літній варінт цієї першої страви є кабачковий суп. Він готується швидко, що зручно господиням. А ще це корисно, адже при мінімальній термічній обробці зберігається максимум поживних речовин.

Супи з кабачками зручно перебивати у блендері, щоб виглядали як крем.

Крем-суп із запечених кабачків

Автор: edimdoma.ru
  Страви з кабачка: як зробити крем-суп
Страви з кабачка: як зробити крем-суп
Інгредієнти:

1 л овочевого бульйону

2-3 картоплини

3 кабачки

4 зубці часнику

1 цибуля

2 ст. л. оливкової олії

150 мл вершків

2 в'ялених помідори

Приготування:

Кабачки розрізати вздовж на три частини. Полити олією, викласти на деко з пергаментним папером. Запікати в духовці при 200 ºС 30 хв.

Цибулю нарізати кубиками, часник очистити. У каструлі з товстим дном розігріти оливкову олію, обсмажити часник 1 хв. на сильному вогні. Додати цибулю, обсмажити на середньому вогні до золотистого кольору.

Додати бульйон, картоплю, посолити і варити 20 хв. до розм'якшення картоплі.

Кабачки після запікання відправити в каструлю, варити 10 хв. За 2 хв. до кінця приготування додати вершки.

Поперчити, зняти з вогню, подрібнити все блендером, повернути на слабкий вогонь і прогріти суп ще раз.

Розлити суп по тарілках, додати петрушку, нарізані в'ялені томати.

Суп з кабачків з овочами

Автор: gastronom.ru
  Страви з кабачка: як зробити крем-суп
Страви з кабачка: як зробити крем-суп

Інгредієнти:

1 л курячого бульйону

200 мл вершків 20%

4-5 молодих кабачків

2 моркви

1 цибуля

1 зубчик часнику

2 ст. л. олії

Приготування:

Подрібнити і обсмажити цибулю та часник.

Нарізати кабачки, моркву і тушкувати 10 хв.

Налити курячий бульйон і варити до готовності овочів. Потім відлити бульйон в окрему ємність, а овочі подрібнити в пюре.

У каструлю з пюре додати бульйон і гарячі вершки, прогріти крем-суп, постійно помішуючи. Вимкнути вогонь, накрити кришкою і дати настоятися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літній борщ: розкрили секрети швидкої страви

Томатний суп з кабачками

Автор: gastronom.ru
  Страви з кабачка: як зробити крем-суп
Страви з кабачка: як зробити крем-суп

Інгредієнти:

цибуля - 1 шт.

часник - 4 зубчики

помідор м'ясистий - 600 г

олія - 6 ст. л.

томатна паста - 3 ст. л.

цукор - 1 ч. л.

кабачок середній - 2 шт.

цибуля зелена - 1 пучок

Приготування:

Помідори, цибулю і часник подрібнити. Їх обсмажити 5 хв. і додати томатну пасту і 150 мл води. Перемішати і готувати 15 хв. Приправити цукром, сіллю і перцем.

Нарізати кубиками на шматки по 1 см. Порізати зелену цибулю і обсмажити з кабачками 3 хв.

Тушковані помідори подрібнити блендером в пюре. У каструлю з кабачками влити томатне пюре і 200 мл води.

Довести до кипіння і варити 5 хв. Приправити сіллю і перцем. Розлити по тарілках і посипати зеленою цибулею.

У сезон баклажанів якраз зручно пробувати нові страви з цього овоча. Легкі рецепти з баклажанів дозволять порадувати рідних і близьких незвичайними поєднаннями смаку.

Про них далі у статті.

Зараз ви читаєте новину «Літній обід: назвали 3 наваристі супи з кабачків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі