вівторок, 23 червня 2020 14:05

Легкий рецепт Тірамісу: Олексій Душка поділився тонкощами десерту

Тірамісу з панкейків - дешева альтернатива відомого десерту. Для нього не треба готувати печиво. Назва в перекладі з італійської означає "підбадьорить мене".

Про це розповідає Олексій Душка, 35 років, ведучий програми "Їмо за 100" на каналі 1+1.

"Тірамісу можна робити не тільки з продовгастого печива. Його замінюю на панкейки - млинці. А от від повітряного крему відмовитися не вийде. Мій десерт ще й вражає кавовим запахом, який приємно б'є в ніс", - наголошує ведучий.

Автор: Фото надане Олексієм Душкою
  Олексій Душка панкейки в Тірамісу просочує кавою
Олексій Душка панкейки в Тірамісу просочує кавою

Інгредієнти:

600 мл молока

1 яйце

100 г цукру

150 г розтопленого вершкового масла

500 г борошна

1/2 ч. л. соди

250 г м'якого сиру

2 ст. л. цукру

80 мл кефіром

500 мл сметани

2 ст. л. завареної кави

2-3 порізані полуниці

Приготування:

Змішати молоко, яйце, цукор та розтоплене вершкове масло. Просіяти борошно в ту ж миску і додати соди. Перемішати до однорідності.

З тіста посмажити млинці до зарям'янення.

Для крему збити м'який сир, цукор і кефір до однорідної маси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжний та повітряний: показали модний кокосовий десерт

Щоб отримати справжній присмак Тірамісу, все ж сирний крем краще замінити на саморобний Маскарпоне із 20 % сметани.

На каструлю покласти друшляк з 4 шарами марлі. На неї видушити сметану. Зав'язати і поставити в холодильник на 6-8 год., щоб стекла вся вода зі сметани. Вранці буде густа вершкова маса

Потім кожен млинець полити завареною кавою. Помастити вершковим маслом і сирний кремом. Зверху накрити новим млинцем і повторити далі в такій ж послідовності. Має бути в торті 5-6 шарів.

Зверху торт прикрасити тертим молочним шоколадом та порізаними полуницями.

Замало спекти смачний торт. Його потрібно апетитно прикрасити. Влітку прийнято використовувати ягоди та фрукти. Це легкий спосіб зробити частування барвистим і смачним.

Темні ягоди ефектно виглядають на пишною масі білого крему. Використовуються збиті вершки, білковий крем, заварний, на згущеному молоці.

Зараз ви читаєте новину «Легкий рецепт Тірамісу: Олексій Душка поділився тонкощами десерту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі