Цвітна капуста цінується за високі смакові і дієтичні якості. А так само вона дуже добре розкриває свій смак в супах-пюре. Пропонуємо вам приготувати простий і смачний суп.
Інгредієнти:
- цвітна капуста - 500 г
- картопля - 1-2 шт.
- ріпчаста цибуля - 1 шт.
- часник - 1 зубчик
- рослинна олія - 2 ст.л.
- вода або овочевий бульйон - 1/4 склянки
- сіль, перець - за смаком
- мускатний горіх - 1/4 ч.л.
- вершки - 200 мл
Для грінок:
- житній хліб - кілька скибочок
- оливкова олія - 1 ст.л.
- часник - 1 зубчик
Приготування:
Цибулю і часник очистіть і поріжте. Цвітну капусту розберіть на суцвіття.
У киплячу воду опустіть суцвіття капусти і варіть 5-10 хвилин, в кінці додайте щіпку солі.
У каструлі з товстим дном розігрійте рослинне масло, а потім обсмажте до прозорості порізану цибулю і часник.
Додайте нарізану картоплю, чверть склянки гарячої води і готуйте 10 хвилин.
Готову кольорову капусту додайте до овочів і варіть ще 5-10 хвилин. Додайте сіль, перець і мускатний горіх.
Складіть в блендер і пропюруйте до кремоподібного стану.
Перекладіть пюре в каструлю, додайте вершки. Добре перемішайте суп, за бажанням додайте ще трохи солі і прогрійте.
Хліб наріжте кубиками, обсмажте на сухій сковороді. Оливкову олію змішайте з пропущеним через прес часником, збризніть грінки.
Подавайте суп з грінками, за бажанням посипавши його рубаним кропом.
Коментарі