неділя, 14 липня 2019 07:10

Копчена скумбрія та рибка-гриль - що їдять на день рибалки
7

Традиційно в другу неділю липня в Україні відзначають день рибалки.

Риболовля - захоплення 70% чоловіків. До них приєднуються й чимало жінок. Шеф-кухар Євгеній Клопотенко поділився з Gazeta.ua найбюджетнішими рецептами рибних страв.

Полюбляєте копчену скумбрію, але не відчуваєте довіру до магазинної? Виявляється її можна легко приготувати в домашніх умовах.

Автор: klopotenko.com
  Копчена скумбрія
Копчена скумбрія

ІНГРЕДІЄНТИ:

- Скумбрія слабосолена (1 шт).

- Вершкове масло (25 г).

- Айва (0,5 шт).

- Лимон (0,5 шт).

- Сіно

-Сіль, перець за смаком.

Айву нарізаємо тонкими скибочками, викладаємо в сотейник, заливаємо водою і додаємо вершкове масло. Нагріваємо 20 хвилин.

Автор: klopotenko.com
  Копчена скумбрія. Покроковий рецепт
Копчена скумбрія. Покроковий рецепт

Скумбрію вимочуємо в молоці протягом години — молоко вирівняє смак риби, просушуємо паперовим рушником, солимо, перчимо, а потім загортаємо її в декілька шарів марлі. Робимо домашню коптильню: дно залізної форми для кексів вистилаємо двома шарами фольги і викладаємо зверху сіно.Накриваємо сіно фольгою і робимо в ній невеликі отвори для виходу диму.

Автор: klopotenko.com
  Копчена скумбрія. Покроковий рецепт
Копчена скумбрія. Покроковий рецепт

На підготовлену конструкцію викладаємо рибу в марлі і накриваємо форму двома шарами фольги. Підпалюємо сіно і запечатуємо форму фольгою: сіно повинно повністю вигоріти. Процес займе близько 10 хвилин, сіно має дуже добре горіти. На сухій сковороді-гриль підрум'янюємо лимон і подаємо разом зі скумбрією і часточками айви.

Автор: klopotenko.com
  Копчена скумбрія. Покроковий рецепт
Копчена скумбрія. Покроковий рецепт
РИБНІ СІЧЕНИКИ З МОРКВЯНИМ ПЮРЕ
Січеники — це коржі з м'ясного, рибного або овочевого фаршу.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Товстолоб (200 г).
- Яйце (1 шт).

- Панірувальні сухарі (0.5 ст. л).

- Соєвий соус (5 г).

- Цедра апельсина/лимона за смаком

- Вода для бульйону (1 ст. л.)

- Оцет для бульйону (1 ст. л.)

- Цибуля для бульйону (0.25 шт.)

- Лавровий лист (3 шт)

- Перець горошком - за смаком

- Бадьян Зірочка (1шт)

- Корінь селери скибочки (3 шт)

- Морква (1 шт)

- Імбир сушений (0.5 ч. л)

Готуємо курт-бульйон: у воду закладаємо лавровий лист, перець горошком, бадьян, півкільця цибулі, корінь селери, додаємо оцет. Доводимо до кипіння. Рибу кладемо в бульйон і бланшуємо 2 хвилини: бульйон повинен наполовину покрити рибу.
Розбираємо товстолоб на волокна, видаляємо кістки. Заправляємо рибу соєвим соусом, додаємо лимонну цедру, додаємо 1 ст. л. панірувальних сухарів. Солимо, перчимо, додаємо яйце.
Додаємо борошно, добре вимішуємо фарш. Формуємо котлетки і обвалюють їх в панірувальних сухарях. Обсмажуємо січеники в розігрітій олії з двох сторін до рум'яної скоринки. Перекладаємо в сотейник, накриваємо фольгою або кришкою, ставимо на вогонь, щоб протушкувати, на 5 хвилин. Готуємо пюре з моркви: відварюємо моркву, додаємо сушений імбир, перебиваємо в пюре. Готові рибні січеники викладаємо на подушку з морквяного пюре.
Автор: klopotenko.com
  Рибні січеники
Рибні січеники
РИБКА-ГРИЛЬ У ВУГІЛЛІ.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Риба (1 шт).
- Лимонний сік ( 2 ст. л.)
- Гілочка чебрецю (4 шт)
- Стебло базиліка (2 шт)
- Малина (5 шт)
- Сіль за смаком.
Рибку маринуємо в солі і лимонному соку, також додаємо гілочки чебрецю і базиліка. Всередину самої рибки кладемо чебрець, базилік і малину. Загортаємо в пергамент, попередньо змочений водою, і відправляємо на розпечене вугілля або прямо у вогонь і присипаємо вугіллям.

Через 30 хвилин рибу можна діставати і подавати до столу. Завдяки тому, що аромат не буде виходити, риба буде дуже м'яка і приємна по структурі.
Автор: klopotenko.com
  Рибка -гриль на вугіллі
Рибка -гриль на вугіллі
Смачного!
Галина Даценко із Розсошенців Полтавського району готує окрошку з копченою рибою – її родина у захваті. "Для страви необхідно пучок зеленої цибулі, по півпучечка петрушки та кінзи, можна взяти кріп, за смаком. Беру ще редиску, десь 5 чи 6 штучок, 2 огірки, 4 зварені яйця, 5 варених картоплин, сметану і грамів 200 копченої риби. Раджу брати горбушу чи лосось, вони ніжні і приємно поєднуються із молочною основою"
Зараз ви читаєте новину «Копчена скумбрія та рибка-гриль - що їдять на день рибалки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі