неділя, 23 червня 2019 10:00

У спеку врятує окрошка з копченою рибою та квасом

У спеку врятує окрошка з копченою рибою та квасом
Рецепт окрошки з рибою Фото: Повар.ру

Галина Даценко із Розсошенців Полтавського району готує окрошку з копченою рибою – її родина у захваті.

Поділилася рецептом із журналістом Gazeta.ua.

Галина Володимирівна спробувала цей рецепт торік.

З тієї пори готує його на родинні свята та як буденну страву.

"Жоден день народження і Новий рік у нашій родині не обходиться без окрошки. Ізюминка рецепту в основному складнику — замість курки чи яловичини беру копчену рибу. Частіше за все, горбушу або обрізки лосося", - розповіла жінка.

Додала, що рецептом з нею поділилася колега.

"Для страви необхідно пучок зеленої цибулі, по півпучечка петрушки та кінзи, можна взяти кріп, за смаком. Беру ще редиску, десь 5 чи 6 штучок, 2 огірки, 4 зварені яйця, 5 варених картоплин, сметану і грамів 200 копченої риби. Раджу брати горбушу чи лосось, вони ніжні і приємно поєднуються із молочною основою", — розповіла Галина Володимирівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 13 супів різних народів, які варто спробувати

Додала, що потрібно спершу промити овочі та трави.

Потім - набрати 2 л води і поставити її у холодильник.

"Далі невеликими кубиками ріжу огірки, редиску, яйця та картоплю. Рибу теж дрібню теж кубиками, але трохи більшими. Коли все готове, дістаю каструлю з водою та додаю туди нарізане. Заливаю сметану — у мене йде 400-грамовий пакет. Солю, перчу — усе за смаком. І лише перед самою подачею дрібню зелень і додаю в тарілки. Бо мала колись неприємність — через сік петрушки вода згустилася і нагадувала холодець. Тоді страву довелося виливати. Можна додавати лимонний сік, але я кисле не люблю. Завжди ставлю його окремо на стіл", — поділилася рецептом.

Додала, що замість води можна використовувати квас, але це за смаком.

Вечеря у стилі "Шерлока Холмса", саме так вирішив здивувати гостей наймолодший шеф- кухар проекту "13 шефів" Сергій Марковський. Він у ролі Шерлока Холмса в довгій мантії, а бармен у ролі Ватсона. Місіс Хатсон теж присутня в роі ведучої.

Зараз ви читаєте новину «У спеку врятує окрошка з копченою рибою та квасом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають