середа, 23 січня 2019 18:30

Розповіли, як приготувати торт у вигляді вишиванки
1

Полтавка приготувала на ювілей торт у вигляді вишивки
Фото: Світлана БОНДАРЕВА

Майстриня вишивки із села Василівка Полтавського району Олена Дубовик на свій 50-річний ювілей спекла бісквітний торт у вигляді вишиванки.

Рецептом поділилася із журналістами Gazeta.ua

"У 2011 - 2015 роках заробляла на життя й випічкою. Проте з часом зрозуміла, що це невигідно. Бо в селі дорогі та гарні торти майже ніхто не купує. Зараз інколи знайомі просять зробити красу на день народження, ювілей чи весілля. Продукти на цей торт коштували майже 700 гривень", - розповіла Олена Дубовик.

Для торта на 3 кг потрібно спекти 4 бісквітні коржі. На кожен треба 10 яєць, 1,5 склянки цукру та стільки ж борошна.

"Яйця збиваємо із цукром, додаємо борошно, повільно помішуючи. Кожен потрібно випікати 30-40 хвилин, залежно від духовки", - пояснює.

На крем треба збити масло з рідким згущеним молоком. За смаком можна додати горіхи, какао чи інші прянощі.

Випечені коржі обрізати за формою та просочити сиропом із води та цукру. Перемазати кремом, перекласти бананами, ківі, персиками, мандаринами.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Розкішно прикрашені торти, які шкода різати

На мастику знадобиться пачка желатину, щонайменше 1 кг цукрової пудри та харчові барвники.

Желатин розвести у гарячій воді і влити його у цукрову пудру. Змішати, щоб суміш стала подібна до пластиліну. Поділити на частини. Додати харчові барвники у кожну.

Частину мастики розкатати у млинець і вкрити нею основу торту. Обрізати зайве і знову замісити у кульку. З кольорової ліплять фігурки, квіти, цифри, обкладають ними торт.

"Щоб мастика не твердішала, доки ви займаєтесь чимось іншим, її можна розкласти в пакетики - і в холодильник", - радить Олена Дубовик.

Вишивкою жінка захопилась ще у дитинстві, проте заробляти на життя почала 20 років тому. Оздоблює орнаментами та квітами подушки, рушники, серветки й одяг. Саме тому вирішила приготувати торт у вигляді вишиванки.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як приготувати торт у вигляді вишиванки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають