четвер, 26 лютого 2015 15:12

Картоплю тушкують із оселедцем
3

Фото: Анна Бова

Рецепт незвичний тим, що до страви додається мочений оселедець. Але простий та доступний. Приготування займе не більше півгодини. Страва виходить легка та дуже поживна.

Інгредієнти:

- картопля - півкілограма

- оселедець мочений - 1 шт.

- цибуля - 2 шт.

- морква - 1 шт.

- соняшникова олія - 3-4 ст. ложки

- сіль, перець за смаком

Приготування:

Оселедець почистити, звільнити від шкірки та кісток, промити всередині. Можна брати уже готове філе. Порізати на тонкі смужки. Картоплю обчистити, промити та порізати дрібним кубиком. Цибулю нашаткувати соломкою, половину посмажити на олії до золотистого кольору. Моркву натерти на крупній тертці. Коли всі інгредієнти підготували - можна викладати у посуд, в якому будете готувати.

Тушкувати картоплю можна на відкритому вогні - тоді беріть металеву каструлю чи казанок. В емальованій страва може пригоряти. Можна тушкувати в духовці - тоді підійде глиняний горщик.

Всі інгредієнти викладаємо шарами - картопля, оселедець, цибуля свіжа, потім смажена. Так поки не викладете все. Зверху накриваємо страву морквою, кладемо спеції та заливаємо водою. Тушкувати 15- 20 хвилин на слабкому вогні. До готового блюда за смаком додавайте свіжу зелень, найкраще підійде зелена цибуля та кріп. Подавати страву можна з салатом із червоного буряка з пекінською капустою та спаржею.

Зараз ви читаєте новину «Картоплю тушкують із оселедцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі