середа, 20 грудня 2023 09:53

Як запекти качку на Різдво: рецепт з карамелізованими яблуками та апельсинами попросять усі гості

Як запекти качку на Різдво: рецепт з карамелізованими яблуками та апельсинами попросять усі гості
Гості засипають компліментами: глазуровану качку на Різдво запікають з яблуками та апельсинами Фото: myasnuyray

Традиційний різдвяний стіл не обходиться без ароматної запеченої качки з яблуками та апельсинами. Її готують завжди на великі свята.

Приготуйте і ви за рецептом шеф-кухаря Юрія Ковриженка і рідна та гості засипають вас компліментами.

"Не знаю як у вас, а у мене зимові свята асоціюються саме з запеченою качкою. При цьому не можу визначитися, що яскравіше — смак чи той п'янкий аромат, який встеляє усю оселю під час її приготування. Особливо ця качина ароматерапія вражає, коли заходиш додому з холоду, бо від запаху просто зриває дах", — каже Юрій Ковриженко.

Рецептом з ним поділилася мама, яка завжди готувала качку на великі свята, пише shuba

"До такої качки можна подавати ягідний джем. Наприклад, з чорної смородини та червоного вина з розмарином та чебрецем — або будь-який фруктовий соус", - радить кулінар.

Таку птицю приготувати нескладно, вона виходить особливо красива та ароматна.

Інгредієнти

Качка - 1 шт.

Апельсин - 2 шт.

Кориця, палички - 5 шт.

Гвоздика - 15 шт.

Аніс - 10 шт.

Перець духмяний, горошок - 10 шт.

Мед - 100 г

Соус соєвий - 150 мл

Яблука - 4 шт.

Цукор - 30 г

Масло вершкове 73% - 100 г

Сіль - 100 г

Як приготувати

Качку миємо і висушуємо. Обпалюємо вогнем - це прибере зайве пір'я, якщо воно є.

Беремо велику каструлю на наповнюємо її водою приблизно до половини. Додаємо туди всі спеції та сіль. Варимо кілька хвилин.

У цю воду кладемо качку та варимо її 20-30 хвилин. Виймаємо та просушуємо паперовими рушниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збагатить стіл у Святвечір: як приготувати універсальну грибну підливу

Також у воду кладемо апельсини, варимо їх у киплячій воді декілька хвилин.

Розрізаємо кожен апельсин на 4 частини та фаршируємо тушку цими шматочками. Ставимо в духовку на 1,5 години при температурі 170-180 градусів.

Для глазурі поєднуємо мед і соєвий соус, ставимо на плиту. Проварюємо 5 хв. За 30 хвилин до готовності качки покриваємо її глазур'ю.

Яблуко розрізаємо на вісім частин. На сковороді розігріваємо вершкове масло, додаємо цукор. Коли маса почне закипати, додаємо яблука. Вони повинні карамелізуватися.

Символом 2024 року стане Зелений Дерев'яний Дракон. Щоб притягнути удачу та достаток у новому році, важливо звернути увагу на смаки символу року.

При складанні новорічного меню, було би добре додати до списку морепродукти, свинину чи яловичину, сир, зелень, свіжі фрукти. Страви з цих продуктів будуть доречними на святковому столі. Gazeta.ua пропонує три страви, які притягнуть удачу в рік Зеленого Дерев'яного Дракона.

Зараз ви читаєте новину «Як запекти качку на Різдво: рецепт з карамелізованими яблуками та апельсинами попросять усі гості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі