Кокос - смачний і корисний горіх. Придбати його можна в будь-якому супермаркеті.
Але потрібно вміти вибрати стиглий плід. Кілька порад для цього зібрала Gazeta.ua.
Кокос росте на пальмах. Це плід вагою близько 2,5 кг з міцною шкіркою, яку ще називають "копра". Вона - джерело кокосового молока та олії. А якщо копру висушити, з неї можна зробити кокосове борошно. Внутрішня частина кокоса біла та їстівна.
Кокос багатий на калій, залізо, магній, натрій, фосфор, цинк та вітаміни групи B. Сік кокоса не містить жирів і має дуже мало калорій. А кокосове молоко навпаки - має багато жирів і калорій. Основними речовинами кокосової олії є лауринова, каприлова та капронова кислоти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не шоколадом єдиним: назвали продукти, які впливають на настрій
Ідеальний кокосовий горіх має бути важким і повним, без тріщин. Коли його струшуєте, спробуйте прислухатися до рідини в середині. Кокос має бути без цвілі та інших недоліків.
Зберігати кокос можна близько двох місяців або й довше за кімнатної температури. Але відкритий плід потрібно тримати в нижній частині холодильника.
Дієтологи стверджують, що кокос допомагає худнути. Якщо споживати кокосову олію щодня, можна швидше спалювати калорії та покращити метаболізм. А внутрішня частина кокоса допомагає знищувати кишкових паразитів, позбутися закрепу і стану втомлених м'язів.
Кокосова вода допомагає при інфекціях нирок, а кокосова олія - при виразці шлунка та інфікованому горлі.
Окрім того, кокосове масло регулює рівень інсуліну в крові та запобігає виникненню діабету. Це також дієвий засіб у боротьбі з неврологічними зривами, венеричними та урологічними проблемами.
Кулінарна блогерка Дарія Дорошкевич пояснила, як купити стигле авокадо. Передусім в магазині потрібно звернути увагу на плодоніжку. Якщо вона суха й з легкістю може відірватися, це стиглий плід.
Водночас авокадо з відірваною плодоніжкою почне швидко псуватися. Тому з'їсти його потрібно чим скоріше.
Коментарі