четвер, 14 березня 2024 00:45

Як вибрати ідеальний кокос та чим він корисний

Як вибрати ідеальний кокос та чим він корисний
Кокос корисний при багатьох захворюваннях. Фото: fakty.com.ua

Кокос - смачний і корисний горіх. Придбати його можна в будь-якому супермаркеті.

Але потрібно вміти вибрати стиглий плід. Кілька порад для цього зібрала Gazeta.ua.

Кокос росте на пальмах. Це плід вагою близько 2,5 кг з міцною шкіркою, яку ще називають "копра". Вона - джерело кокосового молока та олії. А якщо копру висушити, з неї можна зробити кокосове борошно. Внутрішня частина кокоса біла та їстівна.

Кокос багатий на калій, залізо, магній, натрій, фосфор, цинк та вітаміни групи B. Сік кокоса не містить жирів і має дуже мало калорій. А кокосове молоко навпаки - має багато жирів і калорій. Основними речовинами кокосової олії є лауринова, каприлова та капронова кислоти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не шоколадом єдиним: назвали продукти, які впливають на настрій

Ідеальний кокосовий горіх має бути важким і повним, без тріщин. Коли його струшуєте, спробуйте прислухатися до рідини в середині. Кокос має бути без цвілі та інших недоліків.

Зберігати кокос можна близько двох місяців або й довше за кімнатної температури. Але відкритий плід потрібно тримати в нижній частині холодильника.

Дієтологи стверджують, що кокос допомагає худнути. Якщо споживати кокосову олію щодня, можна швидше спалювати калорії та покращити метаболізм. А внутрішня частина кокоса допомагає знищувати кишкових паразитів, позбутися закрепу і стану втомлених м'язів.

Кокосова вода допомагає при інфекціях нирок, а кокосова олія - при виразці шлунка та інфікованому горлі.

Окрім того, кокосове масло регулює рівень інсуліну в крові та запобігає виникненню діабету. Це також дієвий засіб у боротьбі з неврологічними зривами, венеричними та урологічними проблемами.

Кулінарна блогерка Дарія Дорошкевич пояснила, як купити стигле авокадо. Передусім в магазині потрібно звернути увагу на плодоніжку. Якщо вона суха й з легкістю може відірватися, це стиглий плід.

Водночас авокадо з відірваною плодоніжкою почне швидко псуватися. Тому з'їсти його потрібно чим скоріше.

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати ідеальний кокос та чим він корисний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі