середа, 16 листопада 2016 14:44

Як приготувати желе із шампанського
8

Фото: andychef.ru

Десерт з шампанського і полуниці універсальний. Його не обов'язково готувати для якогось святкового приводу. Желе має яскравий смак шампанського та ягідну кислинку. Можна брати й інші фрукти, все крім ананаса і ківі. В них є кислота, яка заважає желатину робити правильну консистенцію.

Інгредієнти:

Шампанське — 300 мл.

Желатин — 6 листків

Ягоди — 100 г.

Приготування:

В невеликій кількості шампанського замочіть желатин (листовий потрібно порізати). Беріть стільки, скільки вказано на упаковці.

Поки він розмокає, готуємо ягоди: миємо й ріжемо великі.

Ставимо сотейник з желатином на плиту і на повільному вогні тримаємо, поки він не розтопиться.

Не потрібно кип'ятити, тільки дочекатися, поки желатин зникне і рідина стане однорідною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торт із ароматом бергамоту перемащують лаймовим кремом

Знімаємо з плити і заливаємо решту холодного шампанського. Перемішуємо. І переливаємо в склянку з носиком (можна залишити в сотейнику).

Акуратно наливаємо майже доверху рідину по формах. Далі кладемо ягоди і доливаємо при необхідності рідину.

Полуниці спливають на поверхню тому зверху накриваєм лопаткою. Так ягода зафіксується в потрібному положенні.

Так ставимо желе в холодильник на 3-4 години, ідеально на ніч.

Щоб вийняти - просто кладемо на 5-10 секунд формочку в чашку з гарячою водою, а потім перевертаємо формочку на тарілку.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати желе із шампанського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі