Літо - пора сезонних ягід, смачних, ароматних та насичених різними вітамінами.
Полуниця, чорниця, малина, смородина та багато інших ягід часто продаються в супермаркетах або на ринках у пластикових боксах з отворами, і, купуючи такий бокс із ягодами, ми приносимо їх додому і, як правило, ставимо в холодильник.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свіжість сала визначають сірником: цікаві факти про популярний продукт
Експерт Еліс Бір пояснила, що ягоди дуже пористі, ніжні та з тонкою шкіркою, і в результаті вони можуть швидко розкладатися, утворюючи сіро-блакитну плісняву або сплющуючись, пише Express.
Вона також дола пораду, як правильно зберігати ягоди, щоб вони не псувалися.
"Вирішення цієї проблеми полягає в тому, щоб покласти ягоди в миску з чашкою оцту та двома чашками води. Ви кладете ягоди в оцет на 10 хвилин, промиваєте їх, сушите і кладете в ємність з паперовим рушником. Оцет вбиває плісняву на поверхні, але при цьому ягоди також не пахнуть оцтом, тому що їх потім промили", - каже вона.
Бір наголосила, що найважливіше у цьому питанні - це зберігати їх разом із паперовими рушниками, адже вони вбирають вологу.
Експерт пропонує перекласти ягоди в неглибоку ємність та накрити її паперовим рушником. При такому зберіганні ягоди можуть зберігатись до 10 днів, перш ніж зіпсуються остаточно.
Також важливо уникати найхолодніших зон у холодильнику для зберігання ягід. Найкраще зберігати їх спереду та в центрі, де температура менш низька. Це також допоможе вам не забути їх з'їсти, оскільки вони завжди будуть перед очима.
Британський шеф-кухар ресторану Parker's Tavern Трістан Велч розповів, як зробити черствий хліб знову свіжим та м'яким.
Його ресторан у Кембриджі спеціалізується на приготуванні їжі з низьким рівнем відходів. Він рекомендує за можливості не позбавлятися харчових відходів, а повертати їх до життя
Коментарі