середа, 23 липня 2014 22:27

Кабачковий суп смакує холодним

Кабачковий суп смакує холодним

Любов Костирко із Житомирщини збирає рецепти супів, які можна готувати із сезонних овочів. Найбільше подобається кабачковий суп. За бажанням його можна готувати на курячому чи яловичому бульйоні. Часом жінка додає фрикадельки. Самий економний варіант - овочі, які має з дачної ділянки.

- Це мій улюблений суп. Нехай простий приготуванні, проте його можна їсти до безкінечності. Зазвичай такий варимо на дачі.

 Інгредієнти:

- кабачок - 1-2 невеликого розміру

- морква - 1 штука

- цибуля - 1 штука

- помідори - 2 штуки

- гриби печериці - 200 грамів

- олія соняшникова - 3-4 столових ложки

- зелень, спеції - за смаком

Приготування:

Кабачковий суп найкраще готувати в казані. Якщо немає - можна брати каструльку- вок. Перш за все треба добре розігріти посудину із олією. Потім по мірі натирання-накришування туди кладу овочі. Спочатку натерту на велику тертку моркву та нашинковану цибулю. Коли овочі стають прозорими - додаю до них грибочки, нарізані тоненькими пластинками. Очищений та натертий кабачок.

Господиня протягом 10-15 хвилин тушкує овочі. Тим часом очищає від шкірки помідори.

Помідори беру різного кольору - червону та жовту, рожеву та жовту. Вони відрізняються ще й смаком - ті кислі, інші солодоші. Від того і суп має різнобарвний смак. Роблю зверху на томатах хрестообразний надріз, заливаю окропом на п'ять хвилин. Тоді з окропу перекладаю на дві хвилини у крижану воду. Так їх дуже легко очистити від шкірки. Натираю помідори на мілку тертку. Додаю дрібно нарізану зелень. Підходить петрушка, кріп, для смаку можна додати стебло м'яти. Все це з'єдную із протушеними овочами.

Воду у суп додають, якщо соку овочів не достатньо.

Суп має бути такої консистенції - щоб у ньому стояла ложка. Для цього потрібно відрегулювати вогонь до мінімуму, накрити кришкою, і не чіпати страву протягом 30 хвилин. Тільки тоді додаю сіль. Подаю до столу зі свіжозмеленим перцем та сметаною. Добре смакує з білими грінками та шампанським. Моїй родині суп смакує холодним, на наступний день, коли настоюється в холодильнику.

 

Зараз ви читаєте новину «Кабачковий суп смакує холодним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі