середа, 31 липня 2013 15:26

Кабачки запікають із голландським сиром
5

Фото: Фото: Олена Дзік

Тернополянка Юлія Кіт, 30 років, готує кабачки із голландським сиром.

"Кабачок – це овоч без вираженого смаку. Тому його потрібно вміти приготувати", - розповідає жінка.

Перед запіканням кабачки треба обов'язково підсмажити. Юля бере молодий кабачок, ріже його кружальцями завтовшки 1 см. Кожен шматок обкачує у борошні і обсмажує на олії.

"Уже смажені кабачки можна їсти, це проста страва. Для кращого смаку краще використати кляр – обкачувати спершу у борошні, а потім у збитому із сіллю та перцем яйці. Але якщо не полінуватися і таки запекти кабачки, буде у сто разів смачніше", - переконує тернополянка.

Посмажені кабачки Юля викладає у сковорідку. Кожен шар пересипає потертим голландським сиром. Насамкінець заливає кабачки соусом – для цього збиває 2 столові ложки сметани, 0,5 чайної ложки гірчиці, по 1 чайній ложці цукру та солі, кілька крапель соку лимона та дрібно порізані 4 зубці часнику.

Накриває сковорідку кришкою та ставить до духовки на 15 хвилин.

"Можна і не ставити до духовки, а тушкувати на слабкому вогні на плиті. Це хто що більше любить – печене, чи тушковане. І так, і так виходить смачно. А найголовніше, сир із соусом надають кабачкам дуже цікавого смаку. Гості завжди запитують, які секретні інгредієнти я додаю до цієї страви. Одні кажуть, там є гриби, інші – курятина. Насправді, лише сир і домашній соус", - говорить жінка.

 

Зараз ви читаєте новину «Кабачки запікають із голландським сиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі