четвер, 09 червня 2016 14:40

Індійські страви з м'ятою швидко освіжають у спекотний день

Зелений суп з горошком та м'ятою

Яскравий суп із свіжої зелені доречний влітку. Він швидко освіжає та втамовує голод. Має незвичну консистенцію пюре.

Автор: gid-appetit.ru
 

Інгредієнти:

Цибуля-порей - зелена частина одного стебла

Молодий зелений горошок - 2 склянки

Морква - 1 шт.

Селера - 1 стебло

Картопля - 1 шт.

Вода - 8 склянок

Вершкове масло - 2 ст. ложки

Цибуля-порей - біла і зелена частина двох стебел

Картопля - 1 шт.

Морська сіль - 1 ч. л.

Зелений горошок - 4 склянки

Салат-латук - 4 склянки (нарізаної)

М'ята - 1/2 склянки (листочками)

Лимон - 1 шт

Для подачі (за смаком):

Сметана - 1/2 склянки

М'ята - 2 гілочки

Горошок зелений - свіжий або бланшований

Сухарики

Приготування:

Помити й обсушити всі інгредієнти. Цибулю, моркву, селеру і картоплю порізати кубиками.

Скласти все у велику каструлю і залити водою. Варити 20-30 хв. на середньому вогні. Дістати з бульйону моркву і картоплю (вони більше не знадобляться).

Ретельно промити стебла цибулі-порею, щоб не траплялися часточки землі й піску.

У великому сотейнику розтопити на середньому вогні масло.

Нарізати цибулю півкільцями, картоплю - тонкими скибками і покласти їх тушитися, доки цибуля не стане м'якою - приблизно 10 хв.

Коли цибуля почне підрум'янюватися, додати до неї 6 склянок бульйону-основи, сіль і тушкувати до готовності картоплі - ще приблизно 10 хв.

Додати горох і варити на повільному вогні 5 хв. Додати салат-латук і довести суп до кипіння протягом 1 хв.

Зняти з вогню і дати охолонути до кімнатної температури.

Вкинути листя м'яти і блендером із супу зробити пюре. Додати лимонний сік і сіль за смаком.

Якщо подобається рідшиий суп - долити в нього ще бульйону-основи.

Суп підігріти на повільному вогні, постійно помішуючи.

Розлити по тарілках і покласти сметану, свіжий зелений горошок і сухарики.

Зелений чатні з м'ятою

М'ятний чатні - це пряний соус. Один із найпопулярніших в Індії. Свіжий і ароматний чатні можна подавати до будь-яких страв, надаючи їм нового смаку.

Автор: gid-appetit.ru
 

Інгредієнти:

М'ята - 1/2 склянки (листя)

Кінза - 1/4 склянки (нарізаної)

Перець чилі червоний - 1 шт.

Червона цибуля - 1 ½ ст. ложки (нарізаної)

Лайм - 3 ст. л. соку

Вода - 5 ч. л.

Йогурт - 1 ст. л.

Сіль і перець за смаком

Приготування:

Помити зелень і покласти м'яту і коріандр в чашу блендера.

Додати туди ж всі інгредієнти і змішати їх на середній швидкості до однорідної консистенції.

Перелити в миску і подавати.

Читайте також: Зелений салат із куркою та макаронами поливають лимонною заправкою

Його можна зберігати в холодильнику до тижня.

Зараз ви читаєте новину «Індійські страви з м'ятою швидко освіжають у спекотний день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі