Це яєчна версія знаменитого салату капрезе і неаполітанської піци. Помідори, моцарелла і зелений базилік тут обов'язково повинні бути хорошої якості. Яйця для цього омлету, як і для більшості інших пласких омлетів, треба змішувати виделкою, а не збивати в піну вінчиком. Після змішування виходить більш точна, тягуча і неоднорідна текстура. Вершкове масло можна замінити оливковою олією.
яйце куряче - 3 штуки
помідори черрі - 4 штуки
масло вершкове - 20 грамів
моцарелла - 50 грамів
базилік зелений - 20 грамів
олія оливкова - за смаком
сіль, чорний мелений перець - за смаком
Приготування:
Яйця змішати в мисці з сіллю і перцем.
Порізати кожен помідор черрі навпіл.
Підігріти на сковороді вершкове масло. Трохи припустити на ньому помідори і залити яйцями. Через двадцять секунд додати сир моцарелла і нарізані листя базиліка. Зняти сковорідку з вогню.
На одну хвилину залишити сковороду остигати. Після цього полити оливковою олією і подавати до столу.
Коментарі