вівторок, 19 вересня 2023 17:01

Ідеальні для вечері: ароматні "човники" з баклажанів фарширують томатами та моцарелою

Ідеальні для вечері: ароматні "човники" з баклажанів фарширують томатами та моцарелою
Фото: instagram

Якщо не знаєте, що приготувати на вечерю, оберіть баклажани.

З них запечіть неймовірно соковиті та ароматні "човники" з помідорами та моцарелою.

Поживним рецептом поділилася фудблогер Наталі.

Загальний час приготування займе годину.

Запечені баклажани з томатами та моцарелою

Інгредієнти

Баклажани (3 малих або 2 великих) 700 г

томати у власному соку 400 г

моцарела 125 г

часник 1 зубок

помідори чері 4-5 шт.

сіль до смаку

перець до смаку

італійські трави до смаку

оливкова олія до смаку.

Як приготувати

Баклажани миємо та відрізаємо хвостики. Потім розрізаємо їх вздовж на дві половинки та робимо надрізи.

Викладаємо баклажани на деко шкіркою вниз, посипаємо сіллю та змащуємо оливковою олією. Запікаємо їх в духовці при 180 °С близько 15-30 хвилин до м'якості та золотистості.

Для приготування соусу в сковороді розігріваємо 2 ст. л. олії та обсмажуємо зубок часнику.

Далі додаємо баночку томатів у власному соку (якщо томати цілі, розминаємо їх). Заправляємо спеціями, перемішуємо та тушкуємо близько п'яти хвилин. Соус має трішки загуснути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кращий за ковбасу: як приготувати ідеальний м'ясний хлібець для бутербродів

Потім м'якоть баклажанів перемішуємо і викладаємо томатний соус. Поверх соусу викладаємо томати та сир.

Деко ставимо у духовку і запікаємо за 180 °С не більше 15 хвилин. Моцарела повинна розплавитися і набути приємного золотавого кольору.

Готові баклажани запечені з помідорами і моцарелою виймаємо з духовки. Прикрашаємо зеленню до смаку та подаємо до столу.

Баклажани запечені з помідорами і сиром готові.

Восени найкраще збагатити свій раціон овочами, багатими на вітаміни. Це підвищує захисні функції організму. Чим більше вітамінів ви отримаєте, тим менший шанс застудитися чи захворіти.

Внесіть у свій осінній раціон буряк, фенхель, гарбуз, баклажан, журавлину.

Зараз ви читаєте новину «Ідеальні для вечері: ароматні "човники" з баклажанів фарширують томатами та моцарелою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі