неділя, 06 червня 2021 02:28

Хітовий мікс: назвали популярні літні салати, які дивують смаком

Салати з сезонних овочів популярні завжди, особливо влітку, коли ціни на зелені продукти падають. Готують із помідорів, огірків, капусти, різноманітної зелені. Додають яйця, шинку, рибу, горіхи тощо. Варіантів безліч. До того ж така страва не перевантажить шлунок й наситить організм вітамінами.

Салат зі шпинатом та фетою

Автор: Lisa from Pexels
  Час пиготування 10 хвилин.
Час пиготування 10 хвилин.

Інгредієнти:

шпинат - 2 пучки

цибуля - 1 шт.

помідори чері - 10 шт.

сир фета - 80 г

оливкова олія, спеції, лимонний сік - за смаком

Приготування:

Викласти очищені листи шпинату в салатницю. Нарізати цибулю кільцями, помідори - навпіл, сир - кубиками. Поєднати всі інгредієнти. Змішати лимонний сік, оливкову олію, сіль та перець. Полити салат заправкою та подати до столу.

Салат з курячим філе та гранатом

Автор: Kaboompics .com from Pexels
  Такий салат чудово смакує зі свіжосмаженим м'ясом.
Такий салат чудово смакує зі свіжосмаженим м'ясом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузинська кухня розбурхує свідомість. Три страви, які вражають смаком

Інгредієнти:

шпинат - 1 пучок

гранат - 50 г

куряче філе 200 г

соєвий соус - 1 ст. л.

оливкова олія - 2 ст. л.

спеції - за смаком

Приготування:

Очищене куряче філе нарізати смужками, посолити та обсмажити протягом 20 хвилин до готовності. Для заправки змішати олію, соєвий соус та спеції. На тарілку викласти шпинат й полити соусом. Зверху викласти охолоджене філе та присипати гранатовими кісточками.

Азійський салат

Автор: pexels-valeria-boltneva
  Для цієї страви всі продукти нарізають соломкою.
Для цієї страви всі продукти нарізають соломкою.

Інгредієнти:

огірок - 1 шт.

червоний перець - 1 шт.

жовтий перець - 1 шт.

чилі - 1 шт.

морква - 1 шт.

кінза - 1 пучок

зелена цибуля - 1 пучок

кунжут - 1 пачка

Для заправки:

кунжутна олія - 4 ст. л.

соєвий соус - 3 ст. л.

цукор - 1 ст. л.

рисовий оцет - 1 ст. л.

сік одного лайма

Приготування:

Всі овочі нарізати соломкою. Кунжут підсмажити на сухій сковороді. Всі інгредієнти для заправки збити вінчиком до загустіння. Заправити овочі, прикрасити кунжутом і подати до столу.

Молода капуста - високовітамінний овоч з якого готують не лише голубці. Відмінно смакує в складі різноманітних салатів. Міксувати можна із будь-чим: овочами, яйцями, м'ясом, рибою чи грибами. Головне, аби капуста була соковитою та свіжою.

Зараз ви читаєте новину «Хітовий мікс: назвали популярні літні салати, які дивують смаком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі