пʼятниця, 28 травня 2021 12:00

Французька кухня вражає: три літні страви, які під силу кожному

Традиційна кухня Франції справедливо вважається найвишуканішою у світі. Нею захоплюються справжні гурмани. Характерною рисою національної кухні є велика кількість овочів та фруктів. Тому там багато таких запіканок, салатів, супів та випічки.

Головною особливістю, якою відрізняється ця кухня, є наявність декількох сотень різних соусів. Використання соусів допомагає посилювати смак навіть звичайних страв. Якщо у француженки в холодильнику стоїть бульйон, їй не важко буде на швидку руку приготувати оригінальний соус до основної страви.

Соус "руй" з капустою броколі

Автор: povar.ru
 

Прованський густий соус, який хоч і подають традиційно до страв з риби, створить чудову компанію до пасти чи картоплі. Чимось схожий на майонез, тільки в рази смачніший, з ароматом печеного перцю.

Інгредієнти:

1 запечений болгарський перець

2 зубці часнику

1 червоний гострий перець

2 перепелиних яйця

25 г домашніх сухарів

150 мл. оливкової олії

Приготування:

Щойно спечений перець перекласти в щільний пакет і залишити на пару хвилин. Зняти з перця шкірку і видалити насіння.

У чашу блендера скласти нарізаний часник, запечений перець, крупно нарізаний чилі і подрібнити до однорідності. Посолити і поперчити, додати сухарі, яйця і трошки оливкової олії. Все ще раз збити і вливати оливкову олію, продовжуючи збивати соус.

Готовий соус перекласти в банку і охолодити в холодильнику. Можна зберігати 2-3 дні, але, як правило, соус швидко зникає. Капусту броколі відварити до готовності, полити соусом "руй" і подавати до столу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанія вдома: три страви, які розкривають колорит країни

Клафуті

Автор: lifestyle.24tv.ua
 

Цей запечений десерт схожий на щось середнє між пирогом, оладками і заварним кремом. Традиційно він щедро наповнюється свіжими соковитими вишнями і найкраще смакує через деякий час після приготування. Готується він просто, з мінімальною кількістю складників.

Інгредієнти:

300 г вишень без кісточки

1 ст. л. лікеру амарето

50 г цукру

80 мл вершків

2 яйця

40 г борошна

20 г масла для форми

1 ст. л. цукру

1 ст. л. цукрової пудри для прикрашання

Приготування:

Змішати вишню, лікер і 1 ст. л. цукру. Залишити настоюватись 30 хвилин. В окремій ємності збити цукор, що залишився, вершки, яйця і сіль до однорідності. Додати борошно, розмішати вінчиком до об'єднання.

Неглибоку форму змастити маслом і посипати цукром. Рівномірно розподілити по дну форми вишню разом з соком, що виділився. Залити тістом, випікати в розігрітій духовці 30 хвилин до зарум'янювання.

Подавати теплим або холодним, посипавши цукровою пудрою.

Кіш

Автор: homeidealist.gorenje.ua
 

Традиційний французький відкритий пиріг. За основу беруть рублене тісто, яєчно-вершкову заливку та будь-які овочеві, м'ясні або рибні складові.

Інгредієнти:

200 г борошна

100 г масла

1 яйце

1 цукіні

1 перець

250 г сиру фета

70 г пармезану

200 г маслин без кісточок

200 г помідорів чері

3 шт. яєць

300 мл вершків

сушені італійські трави

Приготування:

Борошно з маслом подрібни ножом або за допомогою комбайну до стану крихти. Додати яйце, дрібку солі і швидко замісити тісто. Сформувати кульку, загорнути у харчову плівку і відправити в в холодильник на 1 годину.

Розкачати охолоджене тісто. Покрити тістом форму, в якій готуватимете кіш, сформувати бортики. Надлишок тіста обрізати з країв. Поставити на 20 хв. у холодильник.

Для начинки цукіні нарізати кружальцями, солодкий перець – кубиками. На розігрітій пательні з оливковою олією протушкувати цукіні разом з перцем.

Фету нарізати крупними шматками. Маслини розрізати навпіл.

В окремій посудині збити вінчиком яйця і налити вершки. Посолити і додати сухих італійських трав.

Дістати форму з тістом і викласти овочі, фету, маслини і помідори. Розподілити яєчно-вершкову заливку поверх овочів. Зверху натерти пармезан і викласти листочки базиліку. Випікати кіш у розігрітій до 180°С духовій шафі протягом 40 хв.

Суддя "Майстер шеф" Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом картопляних хашбраунів. Ці хрусткі млинці готує за лічені хвилини. Шеф-кухар запозичив рецепт з американської кухні, де його використовують для сніданків. Так роблять і в закладах фастфуду.

"Картопляний хешбраун смачніший, ніж в McDonald's. Усього декілька інгредієнтів та мінімум часу. Ви ласуватимете хешбрауном швидше, ніж до Вас доїде кур'єр", - запевнив Ектор Хіменес-Браво.

Зараз ви читаєте новину «Французька кухня вражає: три літні страви, які під силу кожному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі