пʼятниця, 05 лютого 2021 16:10

Євген Клопотенко розкрив рецепт апетитного плову в гарбузі

Євген Клопотенко розкрив рецепт апетитного плову в гарбузі
Час запікання година. Фото: klopotenko.com

Чого тільки не готують з рису – плов, паелью, пудинг, ризото, голубці або просто смажений рис з овочами, м'ясом чи морепродуктами. Плов - одна із найпопулярніших страв, особливо на Близькому Сході та Кавказі.

Інгредієнти:

гарбуз - 1 шт.

кориця - 2 палички

гвоздика - 3-4 бутона

лавровий лист - 2 шт.

куркума - 1 ст. л.

часник - головка

свинина - 700 г

цибуля - 2-3 шт.

олія - 3-4 ст. л.

рис довгозернистий - 300 г

вода - 700-800 мл В

сіль, перець - за смаком

Приготування:

Вимити та висушити гарбуз паперовим рушником. Зрізати верхівку з боку, де стирчить хвіст гарбуза. Вибрати насіння з середини гарбуза і зрізати стінки гарбузової м'якоті, намагаючись не пошкодити коробку, в якій буде запікатися плов. Стінки сформувати товщиною 3-4 см. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Свинину - невеликими порційними шматочками.

Для цієї страви краще використати свинячу вирізку або м'якоть. На соняшниковій олії цибулю обсмажити до м'якості й прозорості. Викласти на сковороду м'ясо та злегка підрум'янити. Додати спеції: куркуму, корицю, гвоздику, лавровий лист, сіль. Половину головки очищеного часнику пропустити через часникодавку. Додати рис. Залити водою. Тушкувати протягом 15 хвилин, поки не розбухне.

Перекласти вміст пательні в гарбуз і розподілити цілі зубці часнику в плові. Накрити гарбузовою "кришкою" та змастити овоч зовні соняшниковою олією. Якщо необхідно, то закріпити конструкцію зубочистками. Запікати за температури 180-200 градусів протягом години. При подачі додати м'якуш гарбуза, яка легко набирається ложкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євген Клопотенко поділився рецептом апетитної шинки

Зараз ви читаєте новину «Євген Клопотенко розкрив рецепт апетитного плову в гарбузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі