четвер, 12 березня 2015 18:28

Домашню ковбасу роблять із картоплі
6

Фото: Анна Бова

Дуже смачна і ситна страва, яку можна подавати до столу, як основну, так і в якості закуски до пива. Можна розігрівати, але найбільше смакує свіжоприготовлене. Готується така ковбаска досить просто. Страва виходить нічим не гірше м'ясної ковбаси.

Інгредієнти:

- картопля - 2 кг;

- свиняча очеревина з салом - 1 кг;

- борошно - півсклянки;

- часник - 3 головки;

- цибуля - 6-7 штук;

- сіль, перець чорний мелений за смаком;

- спеції за бажанням, найкраще підходить мелений лавровий лист, мелений коріанрд та мускатний горіх;

- кишки свинячі або баранячі.

Приготування:

Очеревину, цибулю та часник пропустити через м'ясорубку. Картоплю почистити, промити і порізати дрібними кубиками. Можна теж перемолоти на м'ясорубку, але з різаною на багато смачніше. Перед фаршировкою не промивати, аби не виходив крохмаль.

Змішати м'ясо з картоплею, додати сіль, перець, спеції, борошно та добре вимішати руками. Дати трохи постояти, поки будете готувати кишки для ковбасок.

За допомогою м'ясорубки та спеціальної насадки начинити кишки, розділяючи на невеликі ковбаски. Можна перекручувати. Якщо не виходить - то можна перев'язувати ниткою.

Деко змастити свинячим салом. Застелити пергаментом, аби страва не пригорала. Викласти ковбаски. Якщо десь залишилося повітря - треба проколоти зубочисткою, аби не лопали. Не варто ставити в дуже розігріту духовку, це теж може зіпсувати ковбасу.

Запікати страву при 180 градусах приблизно одну годину. Якщо кишки баранячі, то 40 хвилин. Про готовність страви свідчить рум'яна шкірочка.

Зараз ви читаєте новину «Домашню ковбасу роблять із картоплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі