пʼятниця, 25 жовтня 2024 09:25

Для ідеального ранку: приготуйте на сніданок яйця Бенедикт за рецептом шеф-кухаря

Для ідеального ранку: приготуйте на сніданок яйця Бенедикт за рецептом шеф-кухаря
Яйця Бенедикт: покроковий рецепт приготування від Євгена Клопотенка Фото: klopotenko.com

Коли зранку думаєш, що б приготувати на сніданок, перше, що спадає на думку, це страви з яєць. Варіантів чимало: скрамбл, класична яєшня, французький омлет чи яйця пашот.

Але справжній Оскар у світі рецептів ми б віддали яйцям Бенедикт. Цей сніданок створений для ідеального ранку, бо в ньому безмежна кількість смакових відтінків, каже шеф-кухар Євген Клопотенко.

Вам знадобляться хрусткий бекон, хлібні тости, свіжі яйця, голландський соус.

Секрети приготування яєць Бенедикт

Заздалегідь потренуйтеся готувати яйця пашот. Бо саме цей формат в основі цієї страви. Для цього оберіть найсвіжіші яйця, бо чим довше вони зберігалися, тим більша вірогідність, що яйце у воді розпадеться.

Вода, в яку опускатимете яйце, не повинна парувати, а має бути лише у передчутті кипіння.

Яйце тримайте у воді до 3-х хвилин, якщо ви любите рідкий жовток.

Ми пропонуємо класичний варіант страви – з беконом. Але у популярної страви на сьогодні існує чимало різновидів, тому цілком прийнятні варіанти з шинкою, шпинатом чи лососем.

Яйця Бенедикт

Інгредієнти

2 яйця

1 цибуля невеличкого розміру

50 г бекону

2 шматочки хліба для тостів

50 г вершкового масла

1 ст. л. оцту

Для соуса Голандез:

65 г вершкового масла

3 яєчних жовтки

1 ч. л. води

1 ст. л. лимонного соку

1 дрібка солі

Як приготувати

Очищену цибулю дрібно наріжте. Так само невеликими брусочками наріжте 50 г бекону.

У каструлю налийте воду, доведіть до кипіння, зменште вогонь і влийте туди 1 ст. л. оцту. Розмішайте воду, зробивши воронку. Акуратно розбийте у воронку води яйце, трохи перемішайте і варіть 2-3 хвилини. Дістаньте шумівкою і викладіть на щільний паперовий рушник, щоб яйце просушити. Можна використати черствий шматок хліба. Він теж добре зможе увібрати воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яйце пашот може впливати на рівень холестерину: пояснення спеціаліста

На пательні розтопіть вершкове масло і підсмажте тости. Цибулю обсмажте з беконом.

Приготуйте голландський соус. Поставте каструлю на парову баню - на каструлю з водою поставте миску, щоб вона не торкалася води. У миску покладіть 65 г вершкового масла, розтопіть його, помішуючи віничком, і посоліть. В окремій мисці збийте 3 яєчних жовтки й тонкою цівкою влийте їх у масло, збийте і додайте 1 ст. л. лимонного соку.

Сформуйте страву: на хлібні тости викладіть бекон з цибулею, зверху яйце і полийте голландським соусом.

Уміння приготувати на сніданок яйце пашот дається не кожному з першої спроби. Але спосіб відварити яйце в гарячій воді без шкаралупи дозволяє отримати яйце максимально делікатне, яке збереже шовковистий і ніжний білок та апетитно тягучий жовток. То ж такому методу варто навчитися.

Доповнене хрустким тостом, овочами або свіжою зеленню, яйце пашот - корисний і дуже смачний сніданок, який можна приготувати за кілька хвилин. Перед подачею на стіл радимо посипати готове яйце пашот сумішшю мелених перців - червоного та чорного.

Зараз ви читаєте новину «Для ідеального ранку: приготуйте на сніданок яйця Бенедикт за рецептом шеф-кухаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі