Крем-брюле - це один з найпоширеніших десертів. Його люблять усі, але мало хто наважується приготувати сам. І даремно. Там немає нічого складного. Усі технологія зрозуміла та легка. Крем-брюле має апетитну цукрову корочку і ніжний смак. Аромат у нього традиційно ванільний.
Інгредієнти:
Вершки 20% - 180 мл
Яйця 2 шт.
Цукор 3 ст. л.
Ванільна есенція 3 г
Приготування
Увімкнути духовку і поставити її нагріватися до 180 градусів. Найкраще використовувати режим нижнього підігріву.
Поки духовка нагрівається, закип'ятити в двох різних каструлях воду і вершки. Як тільки відбудеться закипання, відразу зняти каструлі з вогню.
Відокремити яєчні жовтки від білка і збити їх з цукром. Влити суміш в глибоку миску і акуратно влити туди вершки, постійно помішуючи, для того, щоб маса стала густою.
Потім перелити крем-брюле в форму для випічки і поставити її на глибоке деко. Сам лист залити водою так, щоб вона доходила до половини висоти форми з крем-брюле.
Випікати в духовці протягом 40 хвилин.
Готовий крем-брюле прикрасити карамеллю. Для цього розплавити на сковороді цукор. Зробити це потрібно швидко і акуратно, щоб не спалити його.
Читайте також: Печиво "Троянди" має повітряну цукрову начинку
Цукор найкраще насипати тонким шаром і не перемішувати. Зачекати, коли він карамелізується і потім швидко вилити його на крем-брюле.
Зверху повинен вийти тонкий шар, який можна розбити десертною ложечкою.
Коментарі