середа, 14 вересня 2016 11:40

Десерт крем-брюле покривають хрусткою цукровою карамеллю

Крем-брюле - це один з найпоширеніших десертів. Його люблять усі, але мало хто наважується приготувати сам. І даремно. Там немає нічого складного. Усі технологія зрозуміла та легка. Крем-брюле має апетитну цукрову корочку і ніжний смак. Аромат у нього традиційно ванільний.

Автор: valio.ru
 

Інгредієнти:

Вершки 20% - 180 мл

Яйця 2 шт.

Цукор 3 ст. л.

Ванільна есенція 3 г

Приготування

Увімкнути духовку і поставити її нагріватися до 180 градусів. Найкраще використовувати режим нижнього підігріву.

Поки духовка нагрівається, закип'ятити в двох різних каструлях воду і вершки. Як тільки відбудеться закипання, відразу зняти каструлі з вогню.

Відокремити яєчні жовтки від білка і збити їх з цукром. Влити суміш в глибоку миску і акуратно влити туди вершки, постійно помішуючи, для того, щоб маса стала густою.

Потім перелити крем-брюле в форму для випічки і поставити її на глибоке деко. Сам лист залити водою так, щоб вона доходила до половини висоти форми з крем-брюле.

Випікати в духовці протягом 40 хвилин.

Готовий крем-брюле прикрасити карамеллю. Для цього розплавити на сковороді цукор. Зробити це потрібно швидко і акуратно, щоб не спалити його.

Читайте також: Печиво "Троянди" має повітряну цукрову начинку

Цукор найкраще насипати тонким шаром і не перемішувати. Зачекати, коли він карамелізується і потім швидко вилити його на крем-брюле.

Зверху повинен вийти тонкий шар, який можна розбити десертною ложечкою.

Зараз ви читаєте новину «Десерт крем-брюле покривають хрусткою цукровою карамеллю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі