![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/492/492657_1_w_570_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/492/492657_2_a_135_100_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/492/492657_3_a_135_100_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/492/492657_4_a_135_100_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/492/492657_5_a_135_100_lq.jpg?v=0)
51-річна Оксана Кривоніс готує деруни за українським рецептом.
"Наші традиційні страви або запікають, наприклад, пиріжки чи пироги, або ж варять – вареники. Смажити – це привілей наших сусідів, – розповідає жінка. – Тому якось я вирішила деруни зготувати у духовці. Мені надзвичайно сподобалось, до того ж, страва виходить легшою і смачнішою".
Господиня очищує картоплю і тре її на дрібній тертці. Додає теплу сироватку, олію, трохи солі і цукор. Усе це перемішує.
"Борошно обов'язково потрібно просіяти, щоб видалити сторонні домішки і збагатити його повітрям", – радить вона.
Потім підсипає борошно з розпушувачем, замішує тісто і ставить його на 2 години у тепле місце.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деруни з м'ясом називають "чаклунами"
Попередньо змастивши деко, викладає тісто у вигляді пиріжків і змащує збитим яйцем. Деруни випікає 20-30 хвилин.
"Поки картопляні пироги печуться, готуємо соус. Для цього використовую улюблену українську приправу – часник, адже який стіл без нього?", – посміхається жінка.
Вона подрібнює часник, додає розтоплене масло, дрібно нарізану зелень і сіль. Каже, що найкраще додавати кріп.
Готові українські деруни викладає на тарілку і щедро змащує часниковим соусом.
"Також можна їх вживати замість пампушок до борщу", – додає Оксана Кривоніс.
Коментарі
1