субота, 22 вересня 2012 12:02

Цвітну капусту та броколі запікають під вершковим соусом
5

"Хочеться вечерю і смачну, і корисну, і швидко приготувати, – зізнається бізнес-леді Юлія Ремез. - Головне, щоб усі складові були в холодильнику, тому запасаюсь наперед".

"Цвітна капуста та броколі під вершковим соусом на фігуру добре впливає, готується легко та швидко. Вся сім'я капустяну вечерю чекає із задоволенням", - розповідає Юлія, розподіляючи цвітну капусту та броколі на суцвіття. Фіолетову цибулю, яка є обов'язковою складовою страви, нарізає кільцями.

"Цвітну капусту потрібно відварити до готовності, а ось броколі занурити у кип'ячену воду лише на 2 хвилинки, бо втратить колір", – пояснює жінка.

Поки відварюється капуста, Юля готує соус. Для цього на оливковій олії тушкує синю цибулю, додає півсклянки молока, півсклянки сметани, одну столову ложку борошна і швиденько розмішує.

За 2-3 хвилинки знімає з вогню і дає вистигнути.

"Далі збиваємо білки на густу піну, а жовтки додаємо до соусу, - каже Юлія. - Потім соус обережно перемішуємо з білками, щоб пухка піна не впала".

"Білки збиваю у кухонному комбайні, а за цей час викладаю у скляну посудину цвітну капусту та броколі. Викладаю так, щоб кожен скуштував шматочки і броколі, і цвітної капусти. Заливаю соусом та присипаю потертим твердим сиром. І в духовку", - додала вона.

За 20-25 хвилин запах на кухні просто неперевершений. Всі чекають на чудо.

Зараз ви читаєте новину «Цвітну капусту та броколі запікають під вершковим соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі