На 8 березня чоловікам хочеться здивувати коханих не тільки подарунками, а й кулінарними сюрпризами. Жінкам ці старання дуже подобаються тому вони їх точно оцінять.
Перевіреними рецептами ділиться творець кулінарного блогу Sharlotka TV Олександр Макаров.
Він радить готувати з любов'ю. Тоді кожна страва буде особливо смачною.
"Рибка по-особливому"
Інгредієнти:
Стейки риби - 2 шт.
Вершкове масло - 50 г
Лимон - 1 шт.
Сіль, цукор
Приготування:
Рибу промити і залишити на кілька годин маринуватися (вода + сіль + цукор). Після цього трохи просушити за допомогою серветок, видаливши зайву вологу.
Розігріти сковороду, налийти олію і обсмажити рибні стейки з двох сторін - до появи золотистої скоринки.
Коли стейки будуть готові, перекласти їх на іншу сковорідку, і потушкувати трохи на маленькому вогні, додавши на сковороду вершкове масло, петрушку і сік лимона. Вийде не тільки смачна смажена риба, а й ароматний соус до будь-якого гарніру.
Млинцевий пиріг
Інгредієнти:
Яйця - 2 шт.
Борошно - 200 г
Молоко - 500 мл
Вершкове масло - 30 г
Цукор, сіль
Приготування:
Замісити тісто, збивши яйця з молоком і борошном. Стежити, щоб не було грудочок. За консистенцією тісто має бути трохи рідкуватим (можна додати трохи води).
На добре розігрітій сковороді, змащеній олією, випекти тоненькі млинці. Кожен готовий млинець трохи змастити вершковим маслом.
А тепер "збирати" пиріг, акуратно складаючи змащені варенням млинці один на одного.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 романтичних коктейлів до Дня святого Валентина
Шарлотка з яблуками та морозивом
Інгредієнти:
Яблука - 5-6 шт.
Яйця - 2-3 шт.
Кефір - 200-300 мл.
Борошно - 3 ст. л.
Цукор - 100 г
Розпушувач, ванілін, сіль
Приготування:
Яблука нарізати дрібно або великими шматочками. Форма для випічки має бути заповнена яблуками доверху. Змастити форму вершковим маслом і покласти туди яблука, потім трохи присипаючи цукром.
Окремо збити яйця, цукор і кефір. Додати борошно, сіль, ванілін і розпушувач - і ще раз добре перемішати. Тісто має бути консистенції густої сметани: потім вилити його на яблука так, щоб вони були трохи прикрити ним.
Розігріти духову до 160 градусів і поставити форму на 30 хвилин.
Дістати пиріг, коли він покриється хрусткою скоринкою. Після цього накрити його рушником і дати трохи охолонути. За півгодини-годину можна пробувати: подавати краще з морозивом.
Коментарі