В напоях до Дня закоханих має бути якась родзинка. Не менш важливо, що між собою поєднувалося мало продуктів. Так кожен повністю розкриє свій смак.
Наприклад, в смородиновому коктейлі поєднується приємна терпкість ягід і чуттєвість ігристого вина. Або в шоколадному мартіні а перший план виходить перчинка чилі.
Коктейль Поцілунок Мерилін
Інгредієнти:
115 млшампанського
30 мл бренді
1 ч. л. гранатового сиропу
Змішати у блендері всі інгредієнти і швидко струсити шейкер.
Шоколадний мартіні
Інгредієнти:
шоколадні вафлі 2 шт.
шоколадний сироп за смаком
лід за смаком
шоколадне молоко 60 мл
ванільна горілка 30 мл
шоколадний лікер 30 мл
Помістити шоколадні вафлі в поліетиленовий пакет і розчавити качалкою до утворення крихт. Полити середину невеликої тарілки шоколадним сиропом по колу. Посипати подрібненими вафлями.
Перевернути стакан для мартіні догори дном, поставити на мелені вафлі і покрутити, щоб ободок склянки покрився крихтами.
Полити шоколадним сиропом внутрішню частину склянки, щоб вийшов візерунок, і помістити склянку в морозильну камеру на час, поки готується коктейль. У шейкер з льодом додати шоколадне молоко, горілку і шоколадний лікер. Добре збовтати. Перелити суміш в келих і подати до столу.
Рожевий коктейль Белліні
Інгредієнти:
лимонний сік або сорбет 1 ч.л.
цитрусовая горілка 30 мл
рожеве шампанське 200 мл
свіжа малина для прикраси
Змішати горілку і сорбет (сік) в шейкері з льодом. Добре струсити. Процідити в охолоджений келих для шампанського.
Долити коктейль рожевим шампанським. Гарнірувати коктейль ягодами малини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страви до Дня Валентина: 3 прості в приготуванні рецепти
Шоколадний чилі-мартіні
Інгредієнти:
1 частина горілки
1 частина шоколадного лікеру
перець чилі (одна щіпка подрібненого)
лід
У шейкер з льодом налити горілку, шоколадний лікер і кинути щіпку перцю чилі. Добре струити вміст шейкера.
Перелити коктейль в добре охолоджену коктейльну чарку
Смородиновий коктейль з шампанським
Інгредієнти:
шампанське 200 мл
пюре з червоної смородини 4 ст.л.
Помістити 2 столові ложки охолодженого пюре з червоної смородини в скляні келихи для шампанського. Повільно влити охолоджене шампанське або ігристе вино.
Червону смородину можна замінити малиною або полуницею і додати в ягідне пюре трохи цукрової пудри.
Коментарі