вівторок, 01 жовтня 2024 17:26

Чим замінити цукор у напоях та стравах

Чим замінити цукор у напоях та стравах
Чотири продукти .якими можн азамінити цукор у напоях та стравах Фото: pinterest

Цукор давно вважається ворогом здоров'я. Але це не означає, що маєте відмовитися від солодкого смаку.

Існує безліч натуральних замінників, які зроблять ваші страви та напої не менш смачними, але значно кориснішими.

Gazeta.ua називає чотири продукти, які можна додати до напоїв та страв замість цукру.

Мед

Мед є натуральним підсолоджувачем, який додає вашим напоям та стравам не лише солодкість, але й корисні властивості. Він містить антиоксиданти, вітаміни та мікроелементи, що сприяють зміцненню імунітету.

Мед добре поєднується з теплими напоями, вівсянкою, випічкою та соусами. Однак не варто його перегрівати. Високі температури можуть знищити корисні речовини.

Кленовий сироп

Цей ароматний підсолоджувач, отриманий із соку кленових дерев, є чудовою альтернативою цукру. Він містить менше калорій і має нижчий глікемічний індекс, що допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові.

Кленовий сироп підходить для поливання млинців, використання в десертах, а також для приготування маринадів і соусів. Його смак досить насичений, тому додавати потрібно менше, ніж звичайного цукру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде з організмом, якщо 7 днів не їсти цукор

Сироп агави

Це один популярний замінник цукру, який має м'який, але солодкий смак. Він менш калорійний, ніж цукор, і добре підходить для додавання в холодні напої, адже легко розчиняється.

Агаву можна використовувати для випічки, десертів, смузі та маринадів. Сироп агави досить концентрований, тому його варто використовувати в менших кількостях.

Стевія

Це рослинний підсолоджувач. Не містить калорій і набагато солодший за цукор. Стевія є ідеальним варіантом для тих, хто стежить за рівнем цукру в крові або прагне знизити кількість калорій у раціоні.

Стевію можна використовувати як у напоях, так і в стравах, але важливо не переборщити з її кількістю, адже вона має специфічний післясмак.

Найкраще додавати її до чаю, кави або холодних напоїв, а також використовувати у випічці та десертах.

Кожен грам доданого цукру прискорює старіння клітин організму. Дослідники з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско радять обмежити додавання цукру до 50 грамів на день.

Дослідники пов'язали здорове харчування - особливо середземноморську дієту, яка наголошує на овочах, фруктах, цільному зерні, здорових жирах, горіхах і насінні - з нижчим біологічним віком. При цьому додавання цукру прискорює біологічне старіння, навіть якщо цукор був частиною здорової дієти.

Зараз ви читаєте новину «Чим замінити цукор у напоях та стравах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі