середа, 03 серпня 2016 15:40

Яскравий ванільно-малиновий торт прикрашають м'ятою

Малина будь-який десерт зробить вишуканим. Вона дуже ароматна та яскрава на вигляд. Мало просто торт прикрасити цими ягодами. Ванільні коржі чергують з желейними та білосніжним вершковим кремом. Такому торту потрібно постояти кілька годин в холодильнику, щоб добре скріпитися. Після того як усі інгредієнти обміняються ароматами, вони смакуватимуть як єдине ціле.

Автор: pinme.ru
 

Інгредієнти:

тісто:

1 яйце

70 г цукру

1 ст. л. меду

60 г вершкового масла

½ ч. л. розпушувача

160 г борошна

крем:

3 яйця

200 г цукру

500 мл молока

60 г кукурудзяного крохмалю

150 г вершкового масла

2 ч. л. ванильної есенції

Малинове желе:

400 г малинового пюре

100 г цукру

2 ч л желатину

50 мл води

Приготування:

Розігріти духовку до 180 градусів.

Збити яйця і цукор. Додати розм'якшене вершкове масло і мед і збити до однорідності.

Просіяти борошно з содою і додати до суміші. Збити до отримання однорідної маси.

Помастити маслом прямокутну форму (30 × 40) і прокласти пергаментним папером.

Перелити тісто у форму, розрівняти і випікати близько 7-9 хвилин.

Розрізати на три рівні частини.

Для крему збити яйця з цукром 1 хвилину. Додати ванільну есенцію, кукурудзяний крохмаль і 250 мл холодного молока. Усе збити.

Довести до кипіння решту молока. Налити яєчну суміш в молоко.

Поставити на вогонь, згустити і зняти з плити.

Домісити нарізане кубиками вершкове масло. Дати крему повністю охолонути.

Приготувати малинове желе:

У холодній воді розвести желатин відповідно до вказівок на упаковці.

Малинове пюре засипати цукром і довести до кипіння.

Зняти з вогню, домісити желатин і залити в прямокутну ємність (30 × 40) застелену пергаментним папером. Охолодити до кімнатної температури, а потім прибрати в холодильник.

Розрізати желе на три рівні частини.

Читайте також: Яблучний тарт виходить з карамелізованою начинкою

Зібрати торт. на коржі покласти, крем і желе. Так чергувати кілька разів.

Поставити торт в холодильник на 2 години.

Прикрасити малиною і м'ятою, нарізати і подавати.

Зараз ви читаєте новину «Яскравий ванільно-малиновий торт прикрашають м'ятою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі