Ідеальний бисквітний торт повинен мати легку повітряну основу. Для урізноманітнення смаку можна всередину додати незвичайний крем зі згущеним молоком та яблучним соком. А в самі коржі апельсинового соку та пропитати їх малиновим сиропом. Здається зібрано величезних букет фруктових ароматів та смаків. Насправді, вони гармонійно поєднуються між собою.
Інгредієнти:
тісто:
борошно - 115 г
апельсиновий сік - 50 мл
цукрова пудра - 60 г
цукор - 50 г
олія - 30 мл
вершки 33% - 30 мл
крохмаль - 15 г
білки - 4 шт
жовтки - 3 шт
розпушувач - 1 ч.л.
сіль - 0,5 ч.л
екстракт ванілі за смаком
крем:
цукор - 250 г
вершкове масло - 120 г
яблучний сік - 100 г
згущене молоко - 100 г
білки - 2 шт
агар-агар - 6 г
екстракт ванілі
сироп:
малина - 100 г
цукор - 70 г
вода - 30 мл
прикраса:
крем-чіз - 130 г
згущене молоко - 60 г
екстракт ванілі
малина
печиво
Приготування:
Змішати борошно, цукрову пудру, крохмаль, сіль і розпушувач в одній мисці.
В окремій мисці змішати жовтки з вершками, олією, апельсиновим соком і екстрактом ванілі. Збити суміш до утворення пінки.
Поступово всипати борошняну суміш до жовткової і збити до однорідного стану.
В окремій чистій мисці збити білки з дрібкою солі і цукром.
Акуратно в три заходи додати пишні збиті білки до борошняної суміші, перемішавши до однорідного стану.
Отримане тісто вилити у форму, яку не потрібно змащувати маслом. Поставити в духовку при 175 С на 40 хвилин.
Замочити агар-агар в яблучному соці і дати постояти 10 хвилин.
Нагріти цю суміш з агар-агаром до кипіння. Всипати весь цукор, упарити на сильному вогні до стану, коли суміш стане в'язкою і почнеться стікати повільно. Прибрати суміш з вогню і охолодити до 85-80 С
В окремій мисці збивати білки і поступово в них влити суміш з агар-агаром.
Додати до білків розм'якшене масло кімнатної температури, екстракт ванілі і згущене молоко, збити до однорідного стану. Суфле готово і воно стрімко почне густіти.
Розділити готовий корж на дві частини і просочити їх малиновим сиропом. Для нього подрібнити малину, пропустити пюре крізь сито, щоб позбутися від кісточок. Потім змішати з цукром і водою і нагріти до розчинення цукру.
Покласти нижній корж у форму, залити частиною крему. Зверху покласти другий корж і залишками крему залити верхівку.
Поставити торт в холодильник на 1-3 години.
Читайте також: Печиво-гудзики привертає увагу незвичайною формою та коліром
Для декору можна використовувати шоколад, а можна зробити крем зі згущеного молока. Капнути туди трохи барвника м'ятного кольору.
Помастити кремом бортики, а роздробленим печивом прикрасити нижній "поверх", а зверху покласти ягоди малини.
Коментарі