пʼятниця, 05 квітня 2024 10:11

Які супи треба їсти весною: три найароматніші страви із зеленню та овочами

З приходом весняного сезону змінюється наш раціон.

Хочеться якнайбільше зелені не лише у салатах, а й у перших стравах.

Gazeta.ua ділиться трьома рецептами супів, в яких основний інгредієнт - різна зелень.

Зелений суп зі шпинатом

Автор: klopotenko
  Зелений суп зі шпинатом
Зелений суп зі шпинатом

Цим рецептом поділився шеф-кухар Євген Клопотенко. Він називає його борщем. Готує на овочевому бульйоні зі шпинатом, петрушкою і зеленою цибулею.

Інгредієнти:

1 л води

2 картоплі

2 невеликі ріпчасті цибулі

1 велика морква

4 перепелиних яйця

1 пучок шпинату

1 пучок петрушки

1 пучок зеленої цибулі

2 ст. л. соняшникової олії

1 лавровий лист

сіль та перець - до смаку

Як приготувати

Очистьте цибулину та залиште її цілою. Також очистьте пів моркви й поріжте на товсті кружальця. Помістіть овочі в каструлю на 2 л та залийте літром води. Посоліть та додайте лавровий лист. Доведіть до кипіння і варіть 20 хв. Додайте корінь селери та стебла кропу для аромату.

Відваріть перепелині яйця впродовж 4-5 хв. кипіння.

Видаліть овочі та лавровий лист з бульйону та залиште на маленькому вогні.

Поріжте дрібно другу половину моркви, невелику цибулину та очищену картоплю.

Промийте шпинат, петрушку, зелену цибулю й поріжте досить грубо.

Додайте до каструлі всі овочі та зелень. Доведіть до кипіння. Додайте 2 ст. л. соняшникової олії. Проваріть впродовж 10-15 хвилин до готовності картоплі.

Подавайте зелений борщ разом з одним відвареним та розрізаним навпіл перепелиним яйцем у кожній тарілці.

Вершковий суп з броколі з грінками

Автор: fajne gotowaniе
  Вершковий суп з брокколі з грінками
Вершковий суп з брокколі з грінками

Інгредієнти:

500 г броколі;

240 г картоплі середнього розміру;

50 г моркви;

100 г цибулі;

50 г цибулі-порею;

50 мл олії;

1 л овочевого бульйону;

50 г вершків (12%);

100 г плавленого вершкового сиру;

50 г грінок.

Як приготувати

Цибулю наріжте дрібними кубиками, а зелену частину цибулі-порею скибочками.

Потім обсмажте інгредієнти в розігрітій олії на сковороді.

Ретельно вимийте моркву і наріжте її брусочками.

Додайте до овочів і продовжуйте смажити.

Зваріть овочевий бульйон в каструлі.

Додайте до нього нарізану кубиками картоплю. Продовжуйте варити на повільному вогні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постимо і набираємося вітамінів: як приготувати весняний салат з ароматних пагонів редиски

Потім додайте обсмажені овочі та суцвіття брокколі. Приправте суп сіллю і перцем.

Продовжуйте варити, поки овочі не стануть м'якими.

На завершення додайте в суп плавлений сир і вершки.

Інгредієнти подрібніть блендером до отримання однорідної консистенції.

Подавайте крем з грінками.

Овочевий суп з сухариками

Автор: klopotenko
  Овочевий суп з сухариками
Овочевий суп з сухариками

Інгредієнти

1 стебло цибулі порею

2 невеликі моркви

2 стебла селери

200 г зерен кукурудзи (свіжої або замороженої)

1/2 шт. цукіні

100 г стручкової квасолі (свіжої або замороженої)

1 пучок петрушки (невеликий)

1 л легкого курячого бульйону

крупні сухарики з білого хліба

2-3 ст. л. оливкової олії

до смаку сіль та перець

Як приготувати

У каструлю з товстим дном налийте оливкову олію і обсмажте на ній подрібнені порей, моркву і стебло селери. Додайте дрібку солі, перець і обсмажуйте протягом 3 хвилин на середньому вогні, поки цибуля не стане м'якою.

Додайте курячий бульйон, доведіть до кипіння, накрийте кришкою і варіть на маленькому вогні протягом 20 хвилин.

Додайте зерна кукурудзи, стручкову квасолю, і цукіні, порізаний кубиками. Варіть ще 7 хв. Зніміть з вогню і додайте подрібнену петрушку. Подавайте з сухариками.

Навесні особливою популярністю користується зелений борщ. Хтось з українців звик готувати його з щавлем, а хтось обожнює варити з молодою кропивою і її появи чекає увесь рік.

Gazeta.ua ділиться подільським рецептом зеленого борщу з кропиви, неймовірний смак якого назавжди залишиться у вашій пам'яті.

Обов'язковою фішкою страви є додавання сметани. Вона підсилить смак борщу. Страва тоді має виразний і водночас ніжний смак і це додає їй особливої свіжості та весняного аромату.

Зараз ви читаєте новину «Які супи треба їсти весною: три найароматніші страви із зеленню та овочами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі