субота, 02 грудня 2023 21:21

Як приготувати ресторанні страви за пів години - підказки для лінивих

На смачну та колоритну вечерю можна витрачати не більше півгодини. Вона на смак та вигляд не відрізнятиметься від ресторанної. Справа не у пришвидшенні приготування, а у правильних рецептах.

Якраз такі і зібрані у статті. Ці класичні рецепти, якими можна здивувати рідних.

Свинина відбивна з шавлією

Автор: passion.ru
  Свинина відбивна з шавлією
Свинина відбивна з шавлією

Інгредієнти:

Свинячі відбивні 2 шт

Оливкова олія - ​​1 ст. л.

Цибуля 1 шт

Яблучний оцет - 2 ст. л.

Вершки 30% - 50 мл

Листя шавлії - пучок

Петрушка - 2 ч. л.

Приготування:

Свинину посолити і поперчити. Її обсмажити з обох сторін протягом 6-8 хв, викласти на тарілку.

На сковороді зарумянити дрібно нарізану цибулю і долити оцет. Почекати, поки майже вся рідина випарується.

Сюди покласти м'ясо, налити півсклянки води і вершки. Додати порізані шавлію і петрушку, тушкувати на повільному вогні 7 хв.

М'ясо викласти на тарілку і полити соусом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три страви Чорногорії, які зводять туристів із розуму

Соус бешамель

Автор: great-cook.ru
  Соус бешамель
Соус бешамель

Інгредієнти:

Вершкове масло - 50 г

Борошно - 50 г

Молоко - 200 мл

Мускатний горіх - за смаком

Приготування:

Розтопити олію, обсмажити на повільному вогні до однорідної консистенції.

Додати молоко, сіль, мускатний горіх. Залишити соус на повільному вогні під кришкою і готувати 10 хв.

Цим соусом полити запіканку або гарячі бутерброди. Для цього помастити тост соусом, покласти шинку, сиру і накрити таким же тостом із соусом. Запікати в духовці при температурі 200 градусів 10 хв.

Яйця по-бенедиктинськи під голландським соусом

Автор: supichka.com
  Яйця під голландським соусом
Яйця під голландським соусом

Інгредієнти:

Яйце - 2 шт.

Яєчний жовток - 2 шт.

Вершкове масло - 100 г

Бекон - 6 скибок

Лимонний сік - 1 ч. л.

Вершки 10% - 50 г

Приготування:

На пару змішати розтоплене масло, жовтки, лимонний сік і, помішуючи, готувати до загустіння. Налити вершки і трохи пармезану. Розмішати соус, накрити кришкою і поставити в тепле місце.

Бекон підсмажити до хрускоту і викласти на тарілку.

Зварити яйця-пашот. Для цього закип'ятити воду в каструлі. Додати кілька крапель оцту, зробити ложкою воронку, влити туди яйце, обережно допомагаючи йому ложками сформувати в мішок. Варити 2 хв.

На тарілку покласти підсмажений тост, бекон. Яйце-пашот поверх тосту і полити соусом.

Є ресторанні страви з характером. Наприклад, в Одесі. Це українська перлина, розташована на березі Чорного моря. Попри це місцева кухня славиться не лише морськими дарами. На ній залишили відбитки традиції українського, єврейського, болгарського, грецького, вірменського, молдавського й грузинського народу. Люди ділилися таємницями різноманітних страв з українцями впродовж багатьох років. Доповнювали звичні страви заморськими продуктами, які привозили з інших країн. Так і зародилися самобутні автентичні одеські страви, які туристи обожнюють до сьогодні.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати ресторанні страви за пів години - підказки для лінивих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі