субота, 03 вересня 2022 17:29

Як приготувати дріжджові млинці – простий рецепт від шеф-кухаря Клопотенка

Як приготувати дріжджові млинці – простий рецепт від шеф-кухаря Клопотенка
Як приготувати дріжджові млинці - простий рецепт від шефкухара Клопотенка. Фото: Credit

Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився з підписниками простим рецептом смачних дріжджових млинців.

В Instagram Євген зауважив, що дріжджі змінюють структуру млинців і перетворюють їх на якусь перину, на якій вашій нервовій системі дуже треба зараз полежати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно зберігати ягоди, щоб вони не псувалися – порада від експерта

Для приготування таких млинців потрібно мати живі дріжджі. Також важливо, щоб інгредієнти були не з холодильника, а кімнатної температури.

"У 300 мл теплого молока (трохи треба підігріти) з одного боку насипте 1 ст. л. цукру та дрібку солі, а з іншого - 15 г живих дріжджів. Перемішайте та залиште на 10 хв. у теплому місці (тут проблем не буде, бо зараз літо і кожне місце – тепле). Коли побачите на поверхні молока маленькі бульбашки повітря, то це означає, що дріжджі ожили та можна рухатися далі", – пише Колопотенко.

За його рецептом, далі потрібно додати яйце, 150 г борошна і добре перемішати.

"Так, щоб до однорідності. Наливаєте столову ложку олії, знов перемішуєте, накриваєте миску чимось та лишаєте тісто на 40 хв. Потім обережно перемішуєте те все ополоником та смажите млинці", – підкреслив Клопотенко.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Ievgen Klopotenko (@klopotenko)

Британський шеф-кухар ресторану Parker's Tavern Трістан Велч розповів, як зробити черствий хліб знову свіжим та м'яким.

Його ресторан у Кембриджі спеціалізується на приготуванні їжі з низьким рівнем відходів. Він рекомендує за можливості не позбуватися харчових відходів, а повертати їх до життя.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати дріжджові млинці – простий рецепт від шеф-кухаря Клопотенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі