четвер, 10 серпня 2023 16:10

Як правильно зварити кукурудзу, щоб була соковитою та м'якою

Як правильно зварити кукурудзу, щоб була соковитою та м'якою
Варити солодку кукурудзу треба чверть часу Фото: klopotenko

В Україні настав сезон солодкої кукурудзи. На ринку вона помітно дешевшає. Один качан зараз в середньому коштує 10-15 грн.

Багато хто полюбляє кукурудзу саме у відвареному вигляді.

Gazeta.ua розповість, як приготувати солодкий та ароматний качан кукурудзи вдома.

Як вибрати свіжу кукурудзу

Купуйте качани лише в лушпинні, яке не повинно бути в'ялим.

Край качана має бути дещо вологим на зломі зі стебла. Це ознака, що качан свіжозірваний.

"Волосся" кукурудзи має бути зеленкуватим, але не повністю коричневим і сухим. Така кукурудза перезріла і вона буде твердішою.

Як правильно відварити кукурудзу

Очистіть качани від лушпиння і "волосся". Мити її не потрібно. Складіть у каструлю. Залийте водою. Варіть 15-20 хв., але не менше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не лише парфуми: що зберігати в холодильнику влітку

Коли кукурудза напівготова додайте солі за смаком.

Заберіть з плити і за 2 хв. злийте воду. Коли трохи охолоне, можете змастити вершковим маслом. Але це за бажанням.

В серпні дозрівають найбільше фруктів та овочів. Серед них - кукурудза, яку необхідно додати до свого раціону.

Кукурудза є смачним джерелом клітковини, вуглеводів, білка. В ній міститься фолієва кислота, яка особливо важлива вагітним та жінкам, які планують завагітніти. Крім того, вона багата на вітаміни В3 і В6, які покращують нервову систему. В свіжій кукурудзі додатково містяться лютеїн і зеаксантин, які допомагають підтримувати гостроту зору.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно зварити кукурудзу, щоб була соковитою та м'якою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі