неділя, 21 квітня 2024 17:15

Як пофарбувати яйця куркумою: покроковий рецепт від фудблогера

Як пофарбувати яйця куркумою: покроковий рецепт від фудблогера
Ідея, як пофарбувати яйця куркумою Фото: скріншот

До Великодня готуються усі господині. Обов'язковим атрибутом свята є крашанки. Щоб їх пофарбувати у потрібні кольори, треба знати кілька хитрощів.

Якщо використаєте природний інгредієнт - куркуму, ви отримаєте неповторну палітру кольорів.

На каналі "Юльця на кухні" блогерка розповіла, як пофарбувати яйця за допомогою куркуми.

Як пофарбувати правильно яйця

Найкраще обирати білі яйця без будь-яких тріщин.

Перед варінням - знежирте їх. Змочіть ватний тампон у 9-відсотковому розчині оцту.

Щоб яйця не тріснули під час варіння, дістаньте їх заздалегідь у тепле місце, а коли будете варити, додайте у воду ложку солі.

Для блиску вже пофарбованих яєць - змастіть їх рослинною олією.

Як пофарбувати яйця куркумою

В літр води додайте 30 г куркуми, після чого покладіть туди яйця.

Поставте на повільний вогонь. Яйця повинні кипіти 15 хв дуже повільно, щоб не потріскали. Час від часу можна поправляти ложкою. Потім вийміть ложкою і злегка обмокніть паперовою серветкою, бо фарба ще не дуже добре тримається. Вона зафіксується тоді, коли яйця злегка охолонуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мерехтливі яйця та крашанки в 3D: оригінальні ідеї до Великодня

До розчину куркуми додаємо 3 ст.л. оцту. Повертаємо назад попередньо зварені яйця. Залиште на годину. Коли будете виймати, знову промокніть серветкою. Вийде яскравий жовто-лимонний колір, як сонце.

Якщо бажаєте отримати крашанки оранжевого чи коричневого кольору, варіть їх у цибулевому лушпинні. За дві доби намочіть його, щоб воно настоялось.

Яйце здавна символізує життя, родючість, відродження. А ще наші пращури вважали його символом Сонця. Саме через це яйце зайняло особливе місце у народній обрядовості. У тому числі великодній. Тому й з'явилася традиція фарбувати та розписувати яйця на Великдень.

Існує багато способів зробити великодні крашанки оригінальними та красивими. Але усе залежить від фантазії. Найкращі методи фарбування пасхальних яєць та матеріали, якими можна замінити штучні барвники, зібрала Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як пофарбувати яйця куркумою: покроковий рецепт від фудблогера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі