четвер, 12 січня 2017 14:31

Соломія Лук'янець довела бельгійців до сліз

Наймолодша оперна співачки України 15-річна Соломія Лук'янець другий рік навчається у музичній гімназії ім. Баха в Берліні. Там вона грає першу флейту у шкільному оркестрі і пише пісні.

Про це Соломія Лук'янець розповіла кореспонденту Gazeta.ua під час інтерв'ю.

"У Німеччину поїхала, бо мама давно там працює — вчить дітей грати на фортепіано. Зараз вчуся по класу флейти. На вокальне відділення не поступала, бо туди приймають лише з 16 років. З 9 класу граю першу флейту у шкільному оркестрі. Хоч до самого оркестру беруть учнів тільки після 10 класу", - сказала вона.

Автор: Тарас Подолян
 

"Недавно захопилася писанням музики і написала свою першу пісню. У ній йдеться про внутрішній світ підлітка. Там складна комбінація стилів — рок, класика. Пісня повністю готова, лишилося знайти аранжувальника", - додала Соломія Лук'янець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5-річна американка вразила перукарською майстерністю

Нещодавно дівчина брала участь у міжнародному конкурсі оперних співаків "Тріумф мистецтва" у Королівській консерваторії Брюсселя. Отримала гран-прі.

"Співала романс Аляб'єва "Соловей" і пісню Верменича "Чорнобривців насіяла мати". Коли виконувала останню композицію, всі жінки, які сиділи у журі, плакали. Потім казали: "На конкурсах ніколи не плакали. Цього разу, хоч і слів не знали, сліз не могли стримати", - поділилася Соломія.

"За перемогу вручили 500 євро. Тиждень жили у Брюсселі за власний рахунок. Виграні гроші допомогли покрити ці витрати", - додала вона.

Соломія Лук'янець має голос колоратурне сопрано. 2009-го вона посіла перше місце в конкурсі "Дитяча нова хвиля". За 2 роки завоювала звання "Гордість країни" в номінації "Рідкісний талант". 2013-го стала фіналісткою вокального шоу "Голос. Діти". Позаминулого року Соломію зарахували до Національного реєстру рекордів України як наймолодшу оперну співачку країни. Тоді ж вона на сліпих прослуховуваннях німецького шоу талантів "Голос. Діти" розвернула до себе всіх 4 суддів.
Зараз ви читаєте новину «Соломія Лук'янець довела бельгійців до сліз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі