понеділок, 30 серпня 2021 23:46

Правильно і без травм: як заборонити дитині робити шкоду

Правильно і без травм: як заборонити дитині робити шкоду
Усі, хто спілкується з малюком, повинні домовитись про однакові заборони. Фото: pixabay

Батьки мають пояснити дитині, що фраза "не можна" означає заборону.

Якщо дитина не сприйматиме фразу взагалі, або почує лише в дитячому садочку, то виникатимуть складнощі як у батьків, так і у вихователів, пише 4mamas.

Є небезпечні ситуації для дитини, як-от розетки, вогнища, відчинені вікна, тому цю фразу-заборону варто використовувати, щоб пояснити наслідки у таких випадках.

Усі, хто спілкується з малюком, повинні домовитись про однакові заборони. Якщо тато дозволяє стояти на вікні, а мама кричить: "Не можна!", дитина не сприйматиме правильно це слово. Водночас, воно не повинно обмежувати основні дії малюка. Коли він починає бігати, кричати там, де цього робити не слід, потрібно використовувати зовсім інші методи виховання, але не категорично забороняти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дисципліна та моделювання ситуацій - психологиня порадила, як підготувати дітей до школи

"Не можна" батьки мають промовляти спокійно, не підвищуючи голосу. Слід завжди спокійно з суворим поглядом попереджати дитину, тоді вона одразу розумітиме, чого робити не варто.

Діти часто нудьгують, але батькам треба навчитись відрізняти, коли це дійсно так, а коли дитина каже неправду. Іноді дитині дуже корисно понудьгувати, це допоможе їй "включити" кмітливість. Нудьга навчить дитину самостійно знайти собі заняття. Не завжди варто на перший поклик дитини бігти і шукати, чим її зайняти або розважити.

Зараз ви читаєте новину «Правильно і без травм: як заборонити дитині робити шкоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі