вівторок, 24 серпня 2021 23:46

Комаровський розповів, що робити, коли дитина нудиться

Комаровський розповів, що робити, коли дитина нудиться
Щоб допомогти дитині, якщо їй дійсно нудно, треба приділити кілька хвилин. Фото: pixabay

Діти часто нудьгують, але батькам треба навчитись відрізняти, коли це дійсно так, а коли дитина каже неправду.

Іноді дитині дуже корисно понудьгувати, це допоможе їй "включити" кмітливість, розповів лікар Євген Комаровський.

Нудьга навчить дитину самостійно знайти собі заняття. Не завжди варто на перший поклик дитини бігти і шукати, чим її зайняти або розважити.

Якщо батьки готують обід, чи одягаються на прогулянку, то дитина може на них почекати. Якщо ж ні і вона істерить, то варто сказати їй, щоб допомогла.

Розвинути логіку, креативність малюкові допоможуть багатофункціональні іграшки, до яких потрібен творчий підхід і винахідливість. Чим більше дитина дивиться мультики або грає з комп'ютером, телефоном, то тим менше вона сприймає реальний світ.

Щоб допомогти дитині, якщо їй дійсно нудно, треба приділити кілька хвилин, подумати разом, у що вона б пограла з користю і задоволенням. Важливо не поспішати включити черговий мультик або дати смартфон в руки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що мають знати діти про спілкування з незнайомцем

Можна побудувати будиночок з ковдр і стільців або намалювати і вирізати паперову ляльку – головне підказати, навчити, допомогти і вчасно відійти в сторону. А далі дитина впорається сама.

Діти зазвичай не люблять, коли батьки йдуть на роботу і лишають їх самих. Інші ж відчувають вину за те, що так вчинили із малюками. У такому випадку може виникнути деструктивна програма перекладання провини. З'являється аргумент: "Ти ж любиш нові іграшки, цукерки, розваги? Щоб це все було, мамі чи татові потрібно ходити на роботу ". Тобто складається так, що дитина з її невгамовними бажаннями змушує дорослого працювати.

Зараз ви читаєте новину «Комаровський розповів, що робити, коли дитина нудиться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі