пʼятниця, 02 квітня 2021 13:52

Назвали батьківську помилку, яка шкодить дитині

Назвали батьківську помилку, яка шкодить дитині
Дітей не можна балувати і виконувати за них завдання. Фото: pixabay

Іноді батьки замість того, аби допомогти дитині зробити її завдання, роблять все самі.

Ця помилка є загрозою для самостійності та відповідальності дитини у майбутньому, пише 4mamas.

Така ситуація популярна при виконанні домашнього завдання. Потім вони ж отримують звинувачення за погану оцінку. Слід усвідомити, що такі дії мають поганий вплив. Потрібно дитині допомагати та скеровувати у правильне русло, а не робити все самим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити батькам, якщо дитина боїться тварин

Ще одна проблема - надмірне балування. Як наслідок, потім доведеться виконувати все те, що захоче дитина. Тому потрібно вчити її з самого народження поваги до потреб інших і усвідомлення того, що батьки також мають потреби.

Також мама і тато обіцяють за виконане прохання винагороду - солодощі чи навіть дорогі покупки. Тоді матеріальна користь стає основною для дитини. Треба знайти інші можливості заохочення.

Не варто також вирішувати за дитину її конфлікти. Це загартовує до дорослого життя.

Парі, яка готується стати батьками, треба поговорити про виховання дитини та визначити спільні напрямки. Це обговорення має бути від принципів і до того, в якому ліжку спатиме дитина. Водночас не варто забувати, що це лише теорія і в реальності все може змінитися.

Зараз ви читаєте новину «Назвали батьківську помилку, яка шкодить дитині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі