субота, 06 червня 2020 22:46

Експерти порадили, як поводитись батькам, коли дитину сварить чужа людина

Експерти порадили, як поводитись батькам, коли дитину сварить чужа людина
Дитячий лікар-невролог Олександр Мірошников каже, що коли дитину сварить інший дорослий, то вона може злякатися та втратити відчуття безпеки. Фото:pixabay

Часто виникають ситуації, коли сторонні люди дають непрохані поради, особливо дітям.

Малеча по-різному реагує на зауваження від батьків та інших дорослих, це може налякати, пише 4mamas.

Дитячий лікар-невролог Олександр Мірошников каже, що коли дитину сварить інший дорослий, то вона може злякатися та втратити відчуття безпеки. Дорослі можуть зробити дитині чесне зауваження, якщо так склалися обставини, але кричати, вичитувати чи торкатися вашої дитини сторонній не має права. Якщо таке сталося, то батьки повинні захистити свою дитину від чужого дорослого, щоб знизити її рівень стресу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як стати хорошими батьками

"Ви можете ввічливо привітатися з дорослим, запитайте її/його ім'я, демонструючи повагу й спокій, та з'ясувати обставини конфлікту", – каже лікар.

Якщо виявилося, що ваша дитина справді, наприклад, штовхнула іншу дитину, відібрала іграшку, то слід вибачитися за малечу, але не сварити її у присутності інших. А вже вдома обговорити з дитиною цю ситуацію, щоб вона зрозуміти, що вчинила некрасиво.

За словами дитячої психологині Ольги Щедрінської, якщо зауваження несправедливі, то варто сказати дитині, що всі люди різні, і те, що подобається одним, може не сподобатися іншим.

"Чи є сенс щось обговорювати і стороннім, який зробив зауваження? Це навряд чи принесе якусь користь вам або дитині. Той, хто зробив зауваження, часто роздратований, готовий до суперечки. Чи вам це потрібно? Якщо ж ви відчуваєте потребу прилюдно захистити дитину, то зробіть це, але коректно", – додає психологиня.

Cамостійність – це невід'ємна риса характеру успішної та активної дитини. За словами експертів, навички самостійного ухвалення рішень не виникають самі по собі, їх слід розвивати ще з малку. Так само, як дітей вчать ходити, розмовляти, читати, так і треба навчати до рішучості.



Зараз ви читаєте новину «Експерти порадили, як поводитись батькам, коли дитину сварить чужа людина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі