субота, 31 липня 2021 23:46

Дитина в ґаджетах: як позбутись проблеми

Дитина в ґаджетах: як позбутись проблеми
Якщо дитина в захопленні і ігнорує батьків, то їй треба дати більше часу. Фото: pixabay

Відволікати дітей від екрана смартфону треба обережно.

Якщо робити це правильно, то все вийде без істерик та сліз, пише 4mamas.

Фахівці радять спершу відволікти увагу дитини на щось інше. Наприклад, запитати про настрій дитини. Також слід цікавитись тим, у що дитина грає, бо діти люблять, коли батькам не байдужі їхні вподобання.

Якщо дитина в захопленні і ігнорує батьків, то їй треба дати більше часу. Як почне говорити більшими фразами, це означатиме, що дитина почала "виринати" зі світу гаджетів. Тільки почнеться діалог, треба нагадати, що у неї закінчується час на гру чи мультфільм, який дивиться. Настав час обідати, робити уроки, лягати спати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як батькам допомогти дитині обрати професію

Якщо у дитини немає залежності від відеоігор чи соціальних мереж, то ця порада спрацює. Якщо ж є, то потрібно шукати причину: яка незадоволена потреба змушує її втікати до віртуального світу.

Дорослих, безумовно, дратує ситуація, коли плаче дитина. Злитись на неї не можна, а от взяти на озброєння деякі дієві фрази потрібно. "Я тебе розумію". Так можна поділитись особистим досвідом і показати схожість із дитиною. Вона переключиться зі своїх переживань на історію дорослого, і це зупинить плач.

Зараз ви читаєте новину «Дитина в ґаджетах: як позбутись проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі