понеділок, 15 червня 2020 22:46

Чому діти прив'язуються до вчителів

Чому діти прив'язуються до вчителів
Вчителі та вихователі можуть бути дуже важливими для дітей. Фото:pixabay

Дослідження вчених з США виявили, що дошкільнята, які мають погані стосунки зі своїми матерями, як правило, прив'язуються до вчителів.

Діти, які менше спілкуються з батьками, стають тривожними, закритими і сором'язливими в початковій школі, передає видання Studyfinds.

За словами деяких психологів, досить міцний зв'язок дитини з учителем з раннього віку може допомогти малечі уникнути надто тривожних чи сором'язливих рис у підлітковому віці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розбираємо ідеї для розвитку дітей-дошкільнят

Дослідниця Робін Нойгаус доводить, що вчителі та вихователі можуть відігравати ключову роль для дітей.

"Будучи добрим, прихильним і заохочуючи дітей вчитися, вчителі можуть допомогти малечі побороти тривогу в початковій школі", – каже вона.

У дослідженні вчені оцінювали прихильність матері та дитини. Ці самі елементи також вимірювались між дітьми та їх вчителями. Спочатку досліджували дітей у віці 3 років, потім у 4,5 роки, а після цього, коли діти були у першому, третьому та п'ятому класах. Тому батьки повинні виявляти більше прихильності до своєї дитини, турбуватися про неї та завжди підтримувати.

Cамостійність – це невід'ємна риса характеру успішної та активної дитини. За словами експертів, навички самостійного ухвалення рішень не виникають самі по собі, їх слід розвивати ще з малку. Так само, як дітей вчать ходити, розмовляти, читати, так і треба навчати до рішучості.



Зараз ви читаєте новину «Чому діти прив'язуються до вчителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі