середа, 14 лютого 2018 09:00

Як допомогти дитині з уроками — 5 порад батькам

Як допомогти дитині з уроками — 5 порад батькам
Навчити дитину самостійності у виконанні "домашки" - завдання батьків

Допомага батьків чи повна самостійність у навчанні — питання, на які кожен із батьків прагне дати відповідь.

Для прийняття рішення варто ознайомитися з порадами, котрі зроблять навчання легшим як для дитини, так і для батьків, пише rivne1.

Навчання — це робота дитини

Дитина з перших днів у школі повинна знати - це її робота. Тут найголовніше завдання дитини — це уважно слухати вчителів та все запам'ятовувати. Це необхідна умова для самостійного виконання домашнього завдання.

Поясніть, що вам також іноді не хочеться йти на роботу та виконувати завдання. Але, за необхідності, можна спитати поради чи отримати допомогу.

Режим

Не змушуйте дітей відразу після школи сідати за домашні завдання. Виконувати завдання в один і той же час це добре, але візьміть до уваги, що у дітей є потреба у грі та відпочинку. Спільно з дитиною визначіть, коли найкраще для неї виконати "домашку", обговоріть час та місце.

Встановлюючи режим, продемонструйте повагу до дитини та її бажань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 найдивніших заборон у школах світу

Учитель — це авторитет

Покажіть свою повагу до учителя. Поясніть дитині, що учитель правий у всьому, що стосується шкільної програми і домашніх завдань. Вчитель - фахівець у своїй галузі. Так дитині легше буде засвоїти програму, якщо усі будуть рухатися за одним вектором.

Хвали — не перехвали

Даремна похвала лише зашкодить дитині і може стати заручником своєї самооцінки. Потрібна спрямована похвала, в міру і за добре зроблену справу. Дитина повинна розуміти - у когось виходить краще, у когось гірше, але завжди треба рухатися вперед.

Якщо старатися та докладати зусиль - все обов'язково вийде.

Цікавтеся життям дитини

Цікавтеся, обговорюйте, дізнавайтеся, чим живе ваша дитина. Таке спілкування не просто інформативне, але розвиває увагу дитини до деталей, стимулює до запам'ятовування нового.

Шкільні вчителі повинні пояснювати учням, чим у житті ­допоможе засвоєння тем із навчальних програм. Перехід до школи, заснованої на партнерстві вчителя, батьків і учнів — це вимога часу.

Зараз ви читаєте новину «Як допомогти дитині з уроками — 5 порад батькам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі